top of page

Wat is een affiliate netwerk

Een affiliate netwerk is een tussenpersoon tussen affiliate marketeers en aanbieders van producten. 

 

Affiliate marketeers gebruiken een affiliate netwerk om een affiliate link te kunnen krijgen. Dit is een link met een stukje unieke code zodat de aanbieder weet dat de klant via jou kwam. 

 

De bedoeling van een affiliate netwerk is dat er mensen die hun eigen producten willen laten verkopen naar het platform komen en het product dan aanmelden. Vervolgens is het idee dat affiliate marketeers deze producten gaan promoten. 

 

De affiliate marketeers krijgen in ruil hiervoor een percentage van de verkoopprijs als commissie wanneer ze dit succesvol uitvoeren. Als affiliate kan je dus geld verdienen door producten van andere mensen te promoten dat op zo’n netwerk staat. 

 

Als aanbieder van een product heeft het een voor- en nadeel om je product op zo’n platform te zetten. Het voordeel is dat het je veel tijd bespaart aan marketing, omdat andere mensen je producten voor je verkopen. 

 

Het nadeel ervan is dat je dus een deel van de verkoopprijs aan commissie moet afstaan waardoor je minder winst voor jezelf over houdt. 

 

Er zijn best wel veel Nederlandse affiliate netwerken dus je kan gebruik maken van een nationaal netwerk. 

 

Nederlandse affiliate netwerken 

Nederland heeft dus zoals eerder al gezegd nodig wat nationale affiliate netwerken. Enkele van deze affiliate netwerken zijn:

 

 

Zoals je ziet zijn er dus genoeg opties. 

 

Affiliate programma’s

Affiliate netwerken worden dus gebruikt door affiliates om een affiliate link te krijgen. Hier is alleen nog een andere manier voor en dat zijn affiliate programma’s 

 

Op affiliate programma’s kan je alleen niet zo makkelijk je eigen product aanmelden dus als je een aanbieder bent en je wilt dat affiliates je product gaan promoten zal je voor een affiliate netwerk moeten kiezen. 

 

Affiliate programma’s zijn namelijk van grote webshops denk in Nederland bijvoorbeeld aan een bol.com, coolblue of een wehkamp. 

 

Dit zijn allemaal grote webshops die een affiliate programma hebben waar jij jouw affiliate link vandaan kan halen. 

 

Voordelen affiliate netwerk

Als je met affiliate marketing wilt beginnen moet je je dus aanmelden bij een affiliate netwerk of programma om je affiliate link te krijgen. We bespreken in dit kopje de voordelen van een affiliate netwerk in verhouding met een affiliate programma. 

 

  1. Hoge commissies. Bij een affiliate netwerk krijg je veel hogere commissies

  2. Je kan je makkelijker aanmelden. Je hoeft aan een minder voorwaarden te voldoen 

  3. Producten van meerdere bedrijven. Op affiliate netwerken zijn er verschillende bedrijven

 

Conclusie 

Een affiliate netwerk is dus een tussenpersoon tussen affiliate marketeers en aanbieders van producten. Affiliates gebruiken zo’n netwerk voor een affiliate link en aanbieders gebruiken het om hun producten te laten promoten. 

 

Er is genoeg keus tussen de affiliate netwerken in Nederland en naast dit zijn er ook nog affiliate programma's. 

 

Wat tussen deze twee beter is ligt er echt compleet aan wat jij fijner vindt. Als een hoge commissie wilt is een affiliate netwerk voor jou het beste. 

bottom of page