top of page

Website hoger in google


Je website hoger zien staan in google voor veel mensen is dit een droom, maar zo moeilijk is dit niet. Om hoger in google te komen zal je de seo van je website moeten verbeteren. Wat seo is en hoe je jouw website seo vriendelijk maakt lees je in dit artikel.

Inhoudsopgave

Wat is Seo?

Seo betekent letterlijk Search Engine Optimization. In het Nederlands noemen we dit zoekmachine optimalisatie.

Google baseert hoe hoog je komt in de gratis zoekresultaten op de Seo van je website. Als je hoger in google wilt komen en zo meer bezoekers naar je website krijgt is Seo essentieel.

Seo vs Sea

Met Seo en Sea kom je beide hoger in google. Seo betekend zoals eerder gezegd Search Engine Optimization en Sea betekend Search Engine Advertising.


Seo

Seo is een gratis manier om hoger in google te komen. Met Seo specialiseer je jouw website op zoekwoorden waar jouw website over gaat. Met Seo kan dit wel lang duren gemiddeld zo’n 2-3 maanden met een al bestaande website en 6 maanden voor een nieuwe website.


Het nadeel van Seo is dus ook dat het erg lang duurt. Als je eenmaal hoog rankt in google is Seo wel veel sterker dan Sea het is bewezen dat ongeveer 94% van de bezoekers op een onbetaalde link klikt.

Sea


Sea is een betaalde manier om hoger in google te komen. Je betaald google dan om op een bepaald zoekwoord hoger te komen. Het voordeel hiervan is dat je meteen hoog zichtbaar bent in google, maar zoals we al eerder hebben gezegd is Sea zwakker dan Seo. Hiernaast zie je een afbeelding van een betaalde website.

Wij raden daarom aan voor elke website met Seo te starten. In dit artikel leggen we daarom uit hoe je met Seo hoger rankt. Seo en Sea kunnen elkaar ook goed versterken je kan bijvoorbeeld in het begin kijken met Sea of het wel een goed zoekwoord is en je er daarna met Seo in gaan specialiseren.


Waarom jij nu moet beginnen met Seo

Je weet nu dat om je te specialiseren in een zoekwoord met een nieuwe website wel 6 maanden kan duren.


Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk begint, want het zal gewoon veel tijd kosten. Als je niet meteen begint met Seo verspil je simpelweg kostbare tijd.

Je zal uiteindelijk toch wel met Seo moeten beginnen aangezien je het voor alles nodig hebt van dropshippen of affiliate marketing tot een webshop. Je kan het best dus alvast beginnen.


De 3 pijlers van Google

Nu wil je natuurlijk weten waar moet ik mijn website op verbeteren om een betere Seo te hebben. Dit is niet helemaal precies te zeggen, omdat google dit soort dingen geheim houd, omdat anders andere zoekmachines de methode kunnen kopiëren.


De dingen die we wel weten zijn dat de volgende 3 pijlers de belangrijkste van google zijn hier zal je dus echt op moeten letten.


1. Content van je website

2. Techniek van je website

3. Links het aantal links naar je website


We gaan in dit artikel op alle 3 de pijlers van google in hoe je ze kan verbeteren.


Wat maakt een goed zoekwoord

Een van de belangrijkste dingen van Seo is dat je goede zoekwoorden hebt, want met een verkeerd zoekwoord kan je nog zo goed de 3 pijlers van google hebben gevolgd maar dan zal het niet gaan werken.


Het kan namelijk zijn met een verkeerd zoekwoord dat er te veel concurrentie is of dat er geen zoekvolume naar is dan krijg je natuurlijk geen bezoekers.

Er zijn 3 eigenschappen van een goed zoekwoord.


1. Het trekt de juiste bezoekers aan voor jouw website

2. Er is genoeg zoekvolume

3. De concurrentie is te verslaan


Stap 1: het trekt de juiste bezoekers aan

Je wilt natuurlijk dat je de juiste bezoekers op je website krijgt. Je moet natuurlijk niet hebben dat je een website hebt over fitness en dat je bezoekers krijgt die dingen willen weten over geldzaken. Kies dus zoekwoorden die bij jouw website passen.


Je moet ook bezoekers krijgen die in de juiste fase zitten. De fases zijn als volgt.

1. Kennis en algemene informatie

2. Concrete informatie

3. Oriëntatie

4. Kopen


Je hebt meestal meer aan de bezoekers die al in fase 4 zitten dan in fase 1. Dit komt, omdat je natuurlijk een product wilt verkopen en dat gaat het makkelijkst in fase 4.


Het kan natuurlijk ook dat je een website hebt puur voor de informatie dan kan een andere fase juist het beste zijn.


Stap 2: er is genoeg zoekvolume

Er moet natuurlijk genoeg zoekvolume zijn, want als dat er niet is kan je wel hoog ranken in google maar zal je alsnog weinig bezoekers krijgen. Het is hier meestal niet hoe meer hoe beter want hoe hoger het zoekvolume is hoe moeilijker de concurrentie vaak te verslaan is.


Er zijn genoeg tools waar je het zoekvolume van een zoekwoord kan zien. In de google zoekwoordplanner kan je onbeperkt kijken, maar het zoekvolume is hier wel ongeveer. Via neilpatel.com is het zoekvolume wel precies, maar kan je maar 3 keer per dag gratis zoeken.

Stap 3: de concurrentie is te verslaan

Je moet natuurlijk de concurrentie kunnen verslaan, want als de concurrentie te sterk is zal je maar een heel klein deel van het zoekvolume als bezoekers kunnen krijgen. Je moet dus een balans vinden tussen hoog zoekvolume en weinig concurrentie.


De top 10 krijgt bijna alle bezoekers dus probeer als doel te hebben om in de top 10 te ranken.


Longtail zoekwoorden de sleutel tot succes

Longtail zoekwoorden zijn de sleutel tot succes. Bij longtail zoekwoorden is eigenlijk weinig concurrentie hierbij is dan ook minder zoekvolume. Longtail zoekwoorden trekt eigenlijk ook vaker mensen aan in de kopende fase dit is dus erg fijn als je iets wilt verkopen.

Hieronder zie je een plaatje van head, body en longtail zoekwoorden. Hierin zijn longtail zoekwoorden dus het best. Dit komt omdat in dit voorbeeld er natuurlijk veel meer websites in de zoekwoorden voor T-shirts voorkomen dan voor zwarte V-hals T-shirts voor mannen.


plaatje longtail zoekwoorden

Je bezoekers zullen ook meer in de kopende fase zitten, omdat mensen die T-shirts opzoeken nog niet zo specifiek zitten en vaak nog niet echt weten wat ze willen ze zijn dus nog een beetje aan het oriënteren.

Dit soort bezoekers zijn veel moeilijker om klant van je te maken dan bezoekers die precies weten wat ze willen. Hierdoor raden wij echt aan om aan de slag te gaan met longtail zoekwoorden.


Zoekwoordenonderzoek

Voor een zoekwoordenonderzoek zijn 2 manieren.


1. Het klassieke zoekwoorden onderzoek

2. Zoekwoorden afkijken van je concurrentie


Beide manieren kunnen erg goed zijn en er is niet een manier echt beter het is vooral wat je fijn vindt. Als je de tijd hebt is het ook een goed idee om beide te doen, want met beide manieren kan je op andere zoekwoorden komen.


Het klassieke zoekwoorden onderzoek.

Het klassieke zoekwoorden onderzoek heeft 3 stappen.


Stap 1: Lijst van brede hoofdzoekwoorden maken

Stap 2: Zoekwoordenlijst uitbreiden

Stap 3: filteren


Stap 1: een lijst van brede hoofdzoekwoorden maken

Als eerste stap moeten we hoofdzoekwoorden voor je website bedenken. Dit zijn eerst hele specifieke termen dit zijn dus niet de eerder besproken longtail zoekwoorden, maar het moeten meer head zoekwoorden zijn.

Om deze lijst samen te stellen moet je gewoon brainstormen over wat je wilt schrijven en wat je aanbiedt. Je moet ook kijken wat je klanten willen en wat de pijnpunten zijn, zoals overgewicht.

Je zou ook google kunnen gebruiken om brede zoekwoorden te vinden. Je moet dan een heel breed zoekwoord intypen bijvoorbeeld geld verdienen en dan komt google met suggesties voor deze zoekterm deze suggesties kunnen ook een goede brede zoekwoorden zijn.


Als je een grote website hebt of wilt onderverdeel je zoekwoorden dan meteen in thema’s bijvoorbeeld geldzaken, gezondheid en relatie.

Stap 2: zoekwoordenlijst uitbreiden

Als je eenmaal brede zoekwoorden hebt wil je hier ook longtail zoekwoorden bij vinden. Dit kan je makkelijk doen met tools. Het kan met betaalde tools maar ook met gratis tools.


Een goede gratis tool is bijvoorbeeld de google zoekwoordplanner. In de tool die je gebruikt typ je een hoofdzoekwoord in en dan komt de tool met suggesties voor andere zoekwoorden.


Deze zoekwoorden zijn vaak specifieker en je zou deze zoekwoorden ook nog een keer er in kunnen zetten om nog specifiekere zoekwoorden te krijgen. Het nadeel van de google zoekwoordplanner is dat het zoekvolume van het zoekwoord niet precies is en dit is wel handig om een goed zoekwoord uit te kiezen. Er kan bijvoorbeeld staan dat het zoekvolume tussen de 100 en 1000 per maand is. Dat dit niet precies is komt ook wel, omdat het een gratis tool is.


Er zijn ook andere tools zoals KWFinder deze tool is helaas wel betaald maar vergeleken met andere tools redelijk goedkoop. Deze tool is erg goed want het geeft een goed zoekvolume aan en het geeft ook meteen de concurrentie aan.


Je zou ook neilpatel.com kunnen gebruiken dit is ook een betaalde tool maar je kan 3 gratis zoekwoorden per dag opzoeken hier is het zoekvolume ook precies en geeft het de concurrentie aan. Deze tools kunnen elkaar ook versterken je kan bijvoorbeeld in de zoekwoordplanner je zoekwoorden opzoeken en in de KWFinder of op neilpatel.com het zoekvolume en de concurrentie bekijken.


Stap 3: filteren

Nu je een lijst met goede zoekwoorden hebt moet je de zoekwoorden gaan filteren let hierbij op de eerder besproken 3 eigenschappen van een goed zoekwoord.

Om de concurrentie goed te kunnen meten kan je de gratis moz toolbar downloaden in google. Als je de moz toolbar hebt gedownload en je zoekwoord opzoekt zie je bij je concurrenten hun da en pa staan dit staat voor domein autoriteit en pagina autoriteit. Hoe lager deze 2 factoren zijn hoe makkelijker deze concurrent te verslaan is.


Als je al een website hebt kijk dan naar je eigen website en als je ongeveer even veel of meer pa en da hebt kan je ze verslaan. Als je een nieuwe website start wil je dat je concurrenten een da van maximaal 20 hebben. Let wel op dat je de moz toolbar altijd op Nederlands zet, want anders krijg je internationale zoekresultaten. Er zijn een aantal factoren om te bepalen of je een concurrent kan verslaan.

1. Lage Pa en DA

2. Het aantal links hoe minder hoe makkelijker ze te verslaan zijn

3. Relevantie is de website relevant voor het zoekwoord

4. Zwakke sites (YouTube, forums, lage Da)

5. Zijn er sites die lijken op die van jou

6. Hoe ziet de content eruit en kan jij beter.


Met het uitzoeken van je zoekwoorden heb je al gekeken naar of het de juiste bezoekers aan zal trekken en naar het zoekvolume. Nu je ook hebt gekeken of de concurrentie te verslaan is zullen je zoekwoorden die over zijn gebleven goede zoekwoorden zijn.


Zoekwoorden afkijken van je concurrenten

Het afkijken van je concurrenten heeft ook 3 stappen


Stap 1: Lijst van concurrenten maken

Stap 2: succesvolle zoekwoorden in kaart brengen

Stap 3: filteren

Stap 1: een lijst van concurrenten maken

Je concurrenten moeten ongeveer dezelfde da hebben als je eigen website als je nog geen website hebt moeten ze lager dan 20 domein autoriteit hebben. Dit kan je weer controleren met de moz toolbar.


Maak een lijst van minimaal 20 concurrenten en hou dit goed bij in een overzichtelijk Exel sheet. Om goede concurrenten te vinden kan je goed jouw vakgebied of waar je over wilt schrijven in google opzoeken en dan zou je er nog blog achter kunnen zetten. Als je een lijst van minimaal 20 concurrenten hebt ben je klaar voor de volgende stap.


Stap 2: succesvolle zoekwoorden in kaart brengen

Je kan dit goed doen met de gratis tool van de google zoekwoord planner je zou dit ook weer kunnen doen met betaalde tools, zoals KWFinder of semrush.


Via de zoekwoordplanner klik je op nieuwe zoekwoorden ontdekken en dan begin met een nieuwe website. Selecteer de volledige site gebruiken. Je ziet nu dan alle zoekwoorden van je concurrenten.


Stap 3: filteren

Het filteren bij het afkijken van concurrenten is hetzelfde als bij het filteren van het klassieke zoekwoorden onderzoek.


Nu je jouw zoekwoorden hebt gevonden ben je klaar voor de volgende stap namelijk teksten schrijven.


Seo teksten schrijven

Voordat we beginnen met hoe je seo teksten moet schrijven eerst wat seo teksten nou zijn. Deze teksten zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor een of meerdere zoekwoorden. Je wilt in je teksten dus zoekwoorden verwerken. Om te weten hoeveel zoekwoorden je in een tekst moet verwerken moet je op de volgende dingen letten.

· Hoe langer je Seo tekst is hoe meer zoekwoorden je erin kan verwerken

· Combineer alleen soortgelijke zoekwoorden met dezelfde zoekintentie


Je moet ook bepalen hoe lang je tekst wordt die je schrijft dit hangt weer van de volgende aspecten af.


· Social media is korte tekst

· Competitief zoekwoord is lange tekst

· Heb je een sterke site is korte tekst

· Heb je een zwakke site is lange tekst


Een richtlijn hoe vaak je je zoekwoord moet noemen is ongeveer 0,5 tot 2,5 procent van je woorden, maar het belangrijkste is dat het natuurlijk overkomt.


Je moet namelijk je teksten voor de bezoekers schrijven en niet voor de zoekmachine. Google wil dit ook en zal je dan ook belonen met een hogere ranking.


Je kan je zoekwoord ook nog toevoegen in titels, meta-description en afbeeldingen. Overdrijf hiermee alleen niet, want als google hier achter komt kan je gestraft worden met een lagere ranking.


Inhoud en opmaak van je seo teksten

De inhoud en opmaak is erg belangrijk voor een hoge conversie (van bezoekers klanten maken). Bij informatieve teksten moeten het waardevolle teksten zijn om te laten zien dat je een expert bent.

Bij commerciële teksten moet je de bezoekers overtuigen door een inhoudelijke sterke tekst of video’s.

Met je teksten moet je wel er op letten dat mensen op het internet vaak scannend lezen. Je moet je teksten dus anders schrijven dan op papier. Ik hoor je al denken, maar hoe maak ik dan mijn teksten scanbaar.


Hieronder zie je een aantal methoden om je tekst scanbaar te maken en zo ook gebruiksvriendelijk voor op het internet.

1. De omgekeerde piramide de belangrijkste informatie bovenaan

2. Gebruik veel koppen en tussenkoppen ongeveer tussen de 2 en de 5 alinea’s

3. Hou het simpel en makkelijk gebruik makkelijke taal.

4. Gebruik korte alinea’s zo’n 50-70 woorden

5. Gebruik veel witruimte tussen de alinea’s

6. Gebruik bulletpoints of tabellen

7. Maak belangrijke dingen vet of cursief


Door deze dingen toe te passen op je eigen website maak je je website makkelijk te scannen.


Hoe maak je sterke content

Het is natuurlijk erg belangrijk om sterke content op je website te hebben, want je kan je website nog zo scanbaar gemaakt hebben, maar zonder sterke content zal je alsnog geen hoge conversie krijgen. Hieronder heb ik een aantal tips voor sterke content.


· Bedenk sterke content en gebruik hier dan ook de juiste schrijfstijl voor

· Maak geen spelfouten of raar opgebouwde zinnen

· Laat jouw teksten die je hebt geschreven altijd nalezen

· Zorg voor een fraaie opmaak

· Voeg multimedia (afbeeldingen video’s etc.) toe

Pas dit toe in je teksten en je zult merken dat je teksten al een stuk overtuigender zullen zijn.


Jouw website seo vriendelijk maken

Om je website te ranken gebruik google een spider. Voor een hogere ranking moet je zorgen dat deze spider zonder belemmeringen door je website heen kan en dat hij een beetje geholpen wordt.

Het eerste waar je echt rekening mee moet houden is dat een spider geen plaatjes, video’s of ander multimedia kan lezen. Een google zoekmachine ziet een plaatje in HTML code bijvoorbeeld als <img src=”fotohogerrankeningoogle”>.


Zoals je hier ziet is dit niet heel erg duidelijk en zegt het niet heel erg veel. Je zou als een plaatje echt belangrijk er altijd nog een alternatieve tekst neer kunnen zetten de spider kan dit wel lezen. De beste manier om jouw belangrijkste informatie aan de google spider over te brengen is om deze dingen gewoon in woorden te zetten. De google spider kan dit namelijk lezen.


Wat ook fijn voor mensen en de spider kan zijn is een kruimel pad dit is de manier hoe je bij de pagina kan komen. Bijvoorbeeld Home » Blog » Hoger ranken in google van dit soort kruimelpaden houdt google ook altijd. Verder is het echt heel erg belangrijk dat je site mobielvriendelijk is en dat de website snel laad.


Snel laden is erg belangrijk, omdat mensen het vervelend vinden als een website langzaam is, maar google wil ook een snelle website en zal je ervoor straffen als hij te langzaam is. Dit zijn de belangrijkste aspecten voor je website seo vriendelijk te maken. Dit is best wel even lastig en ingewikkeld, maar het zal echt moeten gebeuren als je hoog wilt ranken in google.


Linkbuilding

Nu we de eerste twee pijlers van google hebben behandeld zijn we bij het derde onderdeel aangekomen de hoeveelheid links naar je website.


Hiermee bekijkt google de bekendheid van je website. Dit doen ze, omdat het anders kan zijn dat er een of andere kleine webshop boven bijvoorbeeld een Amazon zou kunnen eindigen.


Er zijn makkelijke en moeilijke manieren om linkbuilding te doen. De makkelijke leveren wel minder op dan de moeilijke manieren, daarom zouden we aanraden om beide manieren te gebruiken.


We beginnen met de makkelijke manieren.


1. Social media, zorg dat je bericht makkelijk te delen is via social media

2. Blogreactie, je kan bij sommige blogs een reactie geven waar je ook je website kan invullen hiermee heb je dan al een link.

3. Forums, de manier van blogreacties kan je ook goed toepassen op forums


Nu we de makkelijke manieren hebben gehad gaan we naar de moeilijkere en waardevollere manieren.


1. Een informatieve blog starten. Er wordt meer gelinkt naar een informatieve blog.

2. Link aas, maak populaire content denk bijvoorbeeld aan top 10’s of instructie artikelen

3. Gastbloggen, met gastbloggen schrijf je een blog voor een andere website. Hier kan je dan meteen ook je link inzetten. Dit is een erg efficiënte manier, omdat je meteen de goede doelgroep kan vinden.


Op deze manieren kan je externe links opbouwen dit zijn links die vanaf andere websites komen.


Het is ook goed om binnen jouw website linkbuilding toe te passen dit noemen we ook wel interne linkbuilding. Als je een goede interne linkenstructuur hebt kan je ook hoger ranken in google.


Je moet dan bijvoorbeeld in het ene artikel naar een ander artikel leiden. Dit heeft 2 voordelen, want als je dit goed toepast kan je dus hoger in google komen en je kan je bezoekers op deze manier ook langer op jouw website houden.


Lokale seo

Het kan natuurlijk goed zijn dat je een dienst aanbiedt op een bepaalde plek dan wil je natuurlijk op die plek gevonden worden en niet ergens helemaal anders.


Als je je diensten bijvoorbeeld aanbiedt in Utrecht dan wil je niet gevonden worden door mensen uit Groningen, want die zullen niet zo snel naar je toe komen. Om dit goed voor elkaar te krijgen moet je letten op lokale seo.


Dit kan je doen in de volgend 4 stappen.


1. Google bedrijfsprofiel aanmaken

2. Vermeldingen

3. On page en off page optimalisatie

4. Reviews


Google Bedrijfsprofiel aanmaken

Een google bedrijfsprofiel is essentieel voor lokale seo. Als je nog geen bedrijfsprofiel hebt moet je deze toevoegen of claimen. Dit kan heel erg simpel via google maps let hierbij op de volgende dingen.


1. Al je bedrijfsgegevens invullen

2. Geef aan wat je service gebied is

3. Vermeld website/bedrijfscategorie

4. Profiel invullen met foto’s, logo en openingstijden

Dit is erg belangrijk om goed in te vullen zorg dat je informatie ook up to date is.


Vermeldingen

Vermeldingen zijn meldingen die staan in bedrijvengidsen. Je moet er dus ook voor zorgen dat je gevonden kan worden in goede lokale bedrijvengidsen. Hier kan je naar gaan zoeken en vervolgens zo’n bedrijvengids benaderen.


Vermeld website/bedrijfscategorie

Je moet in je website natuurlijk wel gewoon je categorie waar je diensten of andere dingen doet vermelden, want anders is het moeilijk voor google om je website te ranken en ook moeilijk voor je bezoekers.


Profiel invullen met foto’s, logo en openingstijden

Dit is erg belangrijk om professioneel over te komen en duidelijkheid aan de bezoeker te geven. Zorg dat alles up to date is dus dat als je op vakantie gaat de bezoeker dat kan zien.


Whitehat en Blackhat Seo

Er zijn ook 2 seo technieken namelijk whitehat en blackhat seo. Whitehat seo is seo volgens de regels van google en blackhat is tegen de regels van google in.


Wij zouden altijd whitehat seo aanraden, omdat je dan geen problemen met google zal krijgen en het is minder gevaarlijk.


Echter werken beide methodes nog best goed dus gaan we ze wel beide bespreken. Let met Blackhat seo wel op dat google steeds slimmer wordt en dus ook steeds meer kan opsporen.


Whitehat seo

Whitehat seo is dus netjes volgens de regels van google. Dit artikel is ook gemaakt voor deze manier van seo, omdat we besproken hebben hoe je door middel van netjes content maken en links op te bouwen je website hoger kan krijgen.


Wat google ook van jouw website wil is dat de website voor de bezoekers gemaakt is en niet voor de zoekmachine. Jouw website moet dus geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine, maar hier moet je niet in overdrijven.


Als je dus netjes volgens de regels van google werkt loop je weinig gevaar en zal je op de lange termijn hoog in google kunnen komen.


Google heeft best veel regels waar je je aan moet houden deze regels kan je hier vinden.


Blackhat seo

Blackhat seo is dus de oneerlijke en risicovolle manier van seo. De reden dat deze manier zo risicovol is, omdat je straffen van google kan krijgen als ze hier achter komen.


Deze straffen van google kan een lagere ranking in google zijn, maar dit kan ook een penalty zijn waar je helemaal niet meer rankt in google voor een tijdje.


Als je in google niet meer rankt is je website dan eigenlijk voor een groot deel nutteloos dus pas echt heel erg op met blackhat seo. Penalty’s van google heeft ook al meerdere bedrijven failliet gemaakt.


Je kan het best valsspelen op de pijlers van links en content.


Met links zou je bijvoorbeeld vals kunnen spelen door duizenden links te kopen waardoor je opeens heel erg veel autoriteit opbouwt.


Met content zou je kunnen valsspelen door als je bijvoorbeeld een autogarage in Breda hebt ook kopjes voor Rotterdam en andere steden er in te zetten en hier je bezoekers dan naar deze garage in Breda te leiden. Hierdoor krijgt de bezoeker andere informatie dan hij/zij wil en dat is natuurlijk niet de bedoeling.


Je kan met deze manieren dus wel in korte tijd heel erg hoog ranken en op de korte termijn dus ook erg veel geld verdienen met je website, maar op een gegeven moment zal google je door krijgen en dan heb je een probleem.


Hoe controleert google haar regels

Je weet nu dat je je aan de regels van google moet houden, maar controleert google deze regels wel goed? Google controleert haar regels best goed er glipt soms wel een blackhat website doorheen dus blackhat is eigenlijk gewoon geluk hebben.


Google controleert haar regels op 2 manieren


1. Handmatige controle (webspam team)

2. Algoritmes


De bekendste algoritmes die google gebruikt om blackhat websites op te sporen is de google panda en de google pinguïn.


Google panda

De google panda was er van deze 2 algoritmes er het eerst en is actief sinds 2011. Google panda is gebouwd om fraude op de pijler van content op te sporen.


Veel mensen krijgen nog steeds de rillingen als ze google panda horen, want door deze update van google zijn veel bedrijven failliet gegaan.


Vooral de mensen die content van andere website kopieerden zijn hier de pineut van geworden. Je moet daarom ook altijd unieke content maken, want anders zal de google panda je opsporen.


Google pinguïn

De google pinguïn kwam al snel na de google panda namelijk in 2012. De google pinguïn controleert websites juist of ze aan de regels houden met betrekking op de pijler van links.


De google pinguïn kan je bijvoorbeeld straffen als je links hebt gekocht om hoger in google te komen.


Er zijn ook genoeg manieren om legaal links op te bouwen deze hadden we ook onder het kopje linkbuilding besproken, dus het is echt niet nodig om links te kopen.


Google heeft dus genoeg manieren om blackhat websites op te sporen, dus raden wij echt zeker niet aan om deze manier toe te passen. Dit mag je natuurlijk zelf bepalen, want dit is jouw eigen keuze.


Je website voortgang meten

Nu je helemaal klaar bent met de seo van je website wil je natuurlijk wel weten of het werkt. Let hierbij wel op dat zoals eerder besproken het wel een tijdje kan duren totdat je de seo verbetering terug gaat zien.


Hier kan je goed 2 gratis tools en eigenlijk ook onmisbare tools voor gebruiken. Namelijk google analytics en google search console. Er zijn ook andere tools, maar deze 2 tools zijn gratis en erg goed, dus wij zouden deze 2 aanraden. Het voordeel is dat ze beide van google zijn is dat je ze ook nog informatie kan laten uitwisselen.


Met deze tools kan je eigenlijk alle informatie vinden die je nodig hebt, dus hier is geen extreem dure tool voor nodig.

Conclusie

De conclusie is dat als je een succesvolle website wilt starten je echt zal moeten beginnen met seo. Dit is namelijk de krachtigste manier en het is ook nog eens gratis.

Als dit je echt heel moeilijk lijkt zou je het natuurlijk ook kunnen uitbesteden, maar dit raden wij niet aan, want seo is niet echt hogere wiskunde.


Let hierbij wel op dat de seo extreem belangrijk is dus dat als je het zelf echt niet kan het misschien wel verstandiger is om uit te besteden.


Voor iedereen die nu met zijn seo gaat beginnen veel succes!!!


留言


bottom of page