top of page

Verdienmodel websiteHeb jij een website en wil je hier geld mee gaan verdienen of wil je een website maken om geld mee te verdienen? Dan is het wel handig dat je weet hoe een website geld verdient en welke verdienmodellen je met een website kan toepassen. Dit bespreken we allemaal in dit artikel!Inhoudsopgave


Hoe verdient een website geld

Met een website krijg je niet zoals bij YouTube geld voor kijkers. Met een website heeft het daarom ook geen nut om gewoon bezoekers te krijgen en vervolgens niks met deze bezoekers te doen.


Je zou met deze bezoekers geld kunnen gaan verdienen door bijvoorbeeld advertenties op je website te plaatsen of een product te gaan verkopen. Je kan ook een product van iemand anders promoten en dat je dan een deel van de verkoopprijs krijgt.


Er zijn dus best veel mogelijkheden om met een website geld te verdienen, maar je moet wel de stap zetten van een website waar je geen geld mee kan verdienen naar een website waar je wel geld mee kan verdienen.


Wanneer kan je geld verdienen met jouw website

Om geld te gaan verdienen met jouw website zal je dagelijks genoeg bezoekers moeten hebben. Hoeveel bezoekers je echt nodig hebt hangt er van af hoe je geld gaat verdienen met jouw website en wie deze bezoekers zijn.


Bezoekers die bijvoorbeeld zoeken op hoe ze veel geld kunnen verdienen zijn vaak al meer waard dan bezoekers die dingen over voetbal willen lezen.


Een basisregel is wel dat als je 30 bezoekers per dag hebt dat het 90% van de keren nog niet interessant is om op een verdienmodel te focussen. Met 100+ bezoekers per dag zit je zeker al wel goed om veel geld te verdienen.


Je kan natuurlijk ook gewoon beginnen met je verdienmodel en dan proberen steeds meer bezoekers te krijgen.


Is het slim om met een website geld te verdienen

Met een website kan het best lang duren totdat je geld gaat verdienen, omdat je eerst veel bezoekers moet krijgen. Je moet ook een beetje investeren in een domeinnaam en een website bouwer.


Ondanks deze nadelen vinden wij geld verdienen met een website heel erg goed. Dit komt, omdat een website echt van jou is. Als je bijvoorbeeld geld zou willen verdienen met social media kan jouw account verwijderd worden als je iets doet wat niet mag. Als dit dan gebeurt ben je jouw hele business meteen kwijt.


Vergeleken met andere ondernemingen hoef je voor een website ook niet heel erg veel te betalen dus dit is in onze ogen de ideale manier om te beginnen met ondernemen en veel geld te verdienen.


Affiliate marketing


foto verdienmodel website affiliate marketing

De eerste manier die we gaan bespreken is affiliate marketing. Iedereen heeft wel eens van affiliate marketing gehoord en het is dan ook een heel erg populair verdienmodel.


Met affiliate marketing promoot je producten van andere mensen. Je hebt dan een unieke affiliate link en als iemand het product koopt via jouw unieke affiliate link krijg je een deel van de verkoopprijs als commissie.


Omdat affiliate marketing zo groot is kan je echt elk product promoten dat je wil. Er was eerst eigenlijk alleen vraag naar digitale producten te promoten, maar nu kan je ook producten van webshops, zoals bol.com en Amazon promoten. Je kan sinds een tijdje zelfs booking.com promoten.


Het grote voordeel van affiliate marketing is dat het echt heel erg laagdrempelig is en je geen grote investeringen hoeft te doen. Je hebt ook geen voorraden, omdat je gebruik maakt van andermans producten.


Dropshipping

De 2e manier die we gaan bespreken is dropshipping. Dit is net zoals affiliate marketing ook een verdienmodel waar je heel erg veel van hoort. Het lijkt op punten ook best wel veel op affiliate marketing.


Bij beide verdienmoddellen ben je namelijk een tussenpersoon. Het verschil zit er vooral in dat je met dropshipping veel meer zelf moet doen.


Je moet namelijk zelf ook voor de klantenservice zorgen. Het voordeel is hier wel van dat je met dropshipping echt een brand op kan bouwen en dat kan met affiliate marketing niet.


Als je gaat starten met dropshipping is het wel handig om unieke omschrijvingen en foto’s te hebben. Kopieer deze dus niet gewoon van de fabriek waarvan je het promoot. Met unieke foto’s en omschrijvingen word jij namelijk uniek en kan je makkelijker jouw concurrentie verslaan.


Bij dropshipping moet je wel heel erg op letten dat de webshop eigenaar wat jij dus bent juridisch aansprakelijk is. Pas dus echt op van welke fabrieken je jouw spullen verkoopt, want anders kan je hier veel gezeik mee krijgen.


Een alternatief voor dropshipping is om een webshop met je eigen voorraden te starten. Dit kan ook een leuk idee zijn, maar dit is veel risicovoller en minder laagdrempelig. Je zit op deze manier ook met voorraden en je moet dan ook rekening houden met dat jij de producten moet verzenden.


Je diensten aanbieden

Ben jij ergens echt goed in of bied je jouw eigen diensten al aan? Dan kan het heel aantrekkelijk zijn om je diensten op je website aan te bieden.


Dit kan echt van alles zijn van helpen met klusjes in huis of voor bedrijven hun marketing doen. Als je dus bijvoorbeeld heel erg veel van marketing af weet kan je andere mensen/bedrijven helpen met deze skill.


Hier vraag je dan een gepast bedrag voor en dan kan je op deze manier ook met jouw website geld verdienen. Dit kan een hele mooie manier zijn, omdat je hier heel erg veel geld mee kan verdienen.


Het nadeel is wel dat je eigenlijk een zzp’er wordt en dat je dus nadat je jouw klanten binnen hebt gehaald je er nog wel wat voor moet doen voordat je jouw geld krijgt.


Als je dit dan wilt doen raden we je echt aan om iets te doen waar je goed in bent, maar het belangrijkste is dat je het zelf ook leuk vindt.


Een eigen product verkopen

Je eigen product hebben en dat verkopen dat klinkt natuurlijk wel heel erg cool! Als je een eigen product gaat ontwikkelen kan je natuurlijk een fysiek, maar ook een digitaal product maken.


Een digitaal product is hierin veel makkelijker, omdat het vaak goedkoper is en je niet met voorraden zit. Met een fysiek product zou je echter wel een gat in de markt kunnen vinden, als je dus echt een goed idee hebt kan je hier heel veel mee verdienen.


Je zou als fysieke producten echt alles kunnen bedenken en hier is ook het belangrijkste dat je het product echt leuk vindt en ook achter het product staat. Dit is belangrijk, omdat het moeilijk zal zijn om te verkopen als je zelf het product eigenlijk waardeloos vindt.


Met digitale producten zou je goed producten zoals cursussen, E-boeken of training kunnen maken. Dit zijn dus vooral dingen waar je andere mensen iets leert. Ben je ergens dus echt goed in en ben je op dit gebied een autoriteit zou dit ook heel erg goed kunnen verkopen.


Een E-boek is wel moeilijk om te verkopen, omdat je dit ook makkelijk gratis kan krijgen. Als je hier dus geld voor wilt moet je zorgen dat jouw E-boek iets heeft wat de concurrenten niet hebben.


Je kan een e-boek ook gratis aanbieden alleen dan heb je nog geen inkomsten. Je zou vervolgen met dit boek wel geld kunnen verdienen om in het boek producten te promoten of te verkopen.


Met een eigen product verkopen zijn er dus heel veel mogelijkheden digitaal en fysiek. Het is hier dan ook belangrijk om je eigen fantasie te gebruiken en alles echt goed op een rijtje te hebben.


Advertenties op je website plaatsen

Deze manier is misschien ook wel de meest voor de hand liggende manier en dat is gewoon om advertenties op jouw website te plaatsen.


Dit is dan ook wel de makkelijkste manier om snel van jouw bezoekers klanten te maken. Deze manier vinden wij echter wel alleen interessant voor de mensen die al een succesvolle website hebben.


Dit komt echt, omdat je heel erg veel bezoekers moet hebben om een beetje een redelijk bedrag er mee te verdienen. Dit kan dus heel erg lang duren voor websites die nieuw zijn en dus nog bezoekers moeten opbouwen.


Met een grote website is dit dus een hele goede manier, maar je moet dan ook wel al een grote website hebben. Je kan hier bekijken hoeveel je ongeveer zou kunnen verdienen als je gaat adverteren via google ADSense.


Je hebt alleen ook geen invloed welke advertenties je op jouw website krijgt, want dit wordt bepaald door het algoritme.


Je website verkopen

Met de verkoop van een website verdien je natuurlijk ook geld. Als je dus een succesvolle website hebt kan je hier ook geld mee gaan verdienen.


Dit werkt wel het best als je er al geld mee verdient dus het handigst is om eerst hier een ander verdienmodel op toe te passen. Dit maakt jouw website voor mogelijke kopers namelijk veel interessanter.


Voor een website die jaarlijks al veel opbrengt willen mensen vaak erg veel voor betalen. Het kan daarom wel een goede mogelijkheid zijn om bijvoorbeeld te starten met affiliate marketing en als dit lekker draait het te verkopen.


Vervolgens kan je dan weer opnieuw een website starten, maar je zou ook zelf dan juist een website kunnen kopen.


Welk verdienmodel past bij jou

Er is geen verdienmodel echt beter dan de andere, maar het is vooral belangrijk dat het model bij jou past en dat je het leuk vindt. Op deze manier heb je een grotere kans op succes.


Hieronder hebben we een overzicht voor je gemaakt en hiermee zou je zelf een conclusie kunnen trekken wel model voor jou interessantst is. Hierin staat niet je website verkopen, omdat dit pas interessant wordt als je al een ander verdienmodel hebt toegepast.Affiliate marketing

Dropshipping

diensten aanbieden

Eigen product

adverteren

Passief

Zonder KvK

Goedkoop

Vrijheid

Ligt eraan welk product

geen limiet

Contact met mensen

Impact

Geen voorraden

Brand opbouwen


Hoe zet je een website op

Heb je nog geen website? Dan moet je er nog een opzetten. Heb je al wel een website kan je dit hoofdstuk overslaan.


Je moet voor een website eerst een niche kiezen en daarna kan je dan een domeinnaam bedenken. Deze naam moet altijd bij jouw niche passen zodat de bezoekers meteen kunnen zien waar je website over gaat.


Als je dit gedaan hebt moet je een website hosting gaan zoeken om jouw website te hosten. De populairste hiervoor is WordPress. Nu je dit hebt gedaan ben je klaar om je website op te zetten.


Je moet de belangrijke pagina’s er dan in zetten bij elke manier van geld verdienen moet je andere pagina’s op je website hebben. Je moet natuurlijk wel gewoon altijd een homepagina en andere basis pagina’s hebben.


Nu jouw website staat is het belangrijk dat je website succesvol wordt en je bezoekers binnen gaat halen. Dit gaan we bespreken in het hoofdstuk hieronder.


Hoe maak je van jouw website een succesvolle website

Alle verdienmodellen hebben 1 ding gemeen en dat is dat je overal een succesvolle website voor nodig hebt met veel klanten, maar hoe bouw je dit dan op.


Het is natuurlijk een hele goede manier om naamsbekendheid op te bouwen, zoals een bol.com kent iedereen en mensen zoeken dit gewoon op. Dit is alleen heel erg lastig en kost veel geld aan advertenties.


Je zou wel naamsbekendheid kunnen opbouwen via social media. Hier kan je ook op adverteren, maar je kan ook een gratis bedrijfsaccount gebruiken.


De beste manier is misschien wel om bezoekers direct via google binnen te halen. Je moet dan dus hoog ranken in google met jouw website. Je moet je dan focussen op zoekwoorden zoals bijvoorbeeld afvallen en als mensen dat opzoeken zien ze dan jouw website staan.


Bij het begin zal je alleen niet hoog staan in google daar zal je jouw website voor moeten specialiseren en groter maken. Dit kan dus wel een tijdje duren.


Je gaat beter in google ranken als je op meer zoekwoorden gevonden wordt. Een hele goede manier om op meer zoekwoorden gevonden te worden is om bijvoorbeeld een blog te starten.


Op deze manier kan je in elke blog nieuwe zoekwoorden verwerken je kan dan dus op veel meer zoekopdrachten bezoekers krijgen en na een tijdje krijg je dan dus veel meer bezoekers.


Als je diensten aanbiedt is het ook handig dat je lokaal gevonden wordt, want veel mensen vinden het fijner om iemand te hebben die in de buurt actief is.


Wij hebben ook een speciaal artikel gemaakt over hoger komen in google lees dit artikel hier.


Samenvattend kan je dus naamsbekendheid opbouwen door te adverteren, social media te gebruiken, maar ook door direct in google gevonden te worden.


De laatste manier is heel erg goed en moet je dan ook echt toepassen, als je tijd hebt kan je de andere manieren hier ook bij toe passen.


Om een succesvolle website te starten moet je gewoon veel bezoekers krijgen dus dit is echt heel erg belangrijk om te doen, want anders zal je niet zo snel veel geld gaan verdienen.


Conclusie

Wij vinden het een heel erg goed idee dat je geld wilt gaan verdienen met een website, want er zijn genoeg goede manieren. De enige verdienmodellen in deze lijst die echt goed zijn, zijn de modellen die je zelf leuk vindt.


Zoek er dus 1 uit die je zelf leuk vindt en dat is eigenlijk de enige eis waar het aan moet voldoen, want als het niet werkt zou het niet in deze lijst staan.


De meeste verdienmodellen zijn wel een langetermijnproces dus voor veel verdienmodellen zal je wel discipline nodig hebben om succesvol te worden.


Om te zien welk verdienmodel bij jou past raden wij je aan om nog eens naar het bovenstaande overzicht te kijken. Wij wensen je veel succes met geld te gaan verdienen met jouw website!

Comments


bottom of page