top of page

Scoren met SEO cursus review


Scoren met Seo cursus review: basisplaatje

Wanneer je een website start, is SEO (Search Engine Optimization) een van de meest cruciale elementen om veel bezoekers aan te trekken. In de cursus "Scoren met SEO" leer je alles over dit onderwerp. Maar is deze cursus echt de moeite waard? In deze "Scoren met SEO" cursus review lees je alles wat je moet weten. Ik heb persoonlijk deze cursus gevolgd en kan je veel vertellen over mijn ervaring.


Inhoudsopgave

8. Wanneer is de cursus geschikt voor jou.


Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands bekend dit zoekmachineoptimalisatie. Het doel hiervan is om je website hoger in Google te laten verschijnen, zodat wanneer mensen iets opzoeken, jouw website bovenaan de zoekresultaten verschijnt.


Om hoger te scoren in Google moet je zoekmachineoptimalisatie toepassen. Dit maakt je website aantrekkelijker voor Google en als beloning zal Google, of welke andere zoekmachine dan ook, je hoger in de zoekresultaten plaatsen.


Op deze manier trek je meer bezoekers aan. SEO is misschien wel een van de belangrijkste aspecten van een website, en elke website moet dit principe toepassen om bezoekers te genereren. Begin vandaag nog met zoekmachineoptimalisatie om een succesvolle website op te bouwen.


Wat houdt de cursus "Scoren met SEO" in?

"Scoren met SEO" is een cursus die zich richt op zoekmachineoptimalisatie. Deze cursus is zeer interessant en biedt uitgebreide informatie over SEO, wat zoals eerder genoemd, van essentieel belang is.


Deze cursus is een videocursus, waarin alles wordt uitgelegd aan de hand van videolessen. Je ziet dus hoe alles moet en leert hierdoor optimaal. Deze cursus is gemaakt en staat op het platform Soofos, dat bekendstaat om het eenvoudig publiceren van cursussen.


Persoonlijk heb ik deze cursus ook gevolgd, en ik vond deze bijzonder waardevol. De cursus behandelt de essentiële aspecten van SEO in detail, waardoor je zeer grondige kennis opdoet. Hierdoor word je na het volgen van de cursus een echte expert.


Wie is Michiel Brand en is hij betrouwbaar?

Michiel Brand is de eigenaar van de cursus. Hij heeft een zeer succesvolle website genaamd "de tekstmeester.nl," die sterk presteert op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Dit bewijst dat Michiel een echte expert is op het gebied van SEO.


Naast zoekmachineoptimalisatie houdt Michiel zich ook bezig met copywriting en biedt hij cursussen over dit onderwerp aan. Hij benadrukt zelf: "Slimme SEO + sterke teksten = online succes." In zijn cursus leert hij niet alleen hoe je je website SEO-proof maakt, maar ook hoe je teksten schrijft die goed presteren in zoekmachines. Hij voorziet je van alle nodige informatie voor online succes.


Hoewel SEO voor velen ingewikkeld lijkt, maakt Michiel het in zijn cursus eenvoudig te begrijpen. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring en biedt daarom betrouwbare informatie.


De uitleg van Michiel is toegankelijk voor iedereen, zelfs als je weinig tot geen kennis hebt van SEO. Ik heb deze cursus gevolgd toen ik nog weinig wist van SEO, en ik kon de lesstof gemakkelijk begrijpen. Michiel zorgt ervoor dat zijn uitleg voor iedereen geschikt is.


De inhoud van de cursus

De inhoud van de cursus is van essentieel belang bij het beoordelen van een cursus. Je investeert immers in de cursus om te leren. In dit hoofdstuk zal ik de inhoud van de cursus bespreken en wat je allemaal kunt verwachten.


Een interessant aspect van deze cursus is dat aan het einde van elk hoofdstuk een korte toets wordt gepresenteerd. Deze toetsen bestaan uit slechts 4 vragen, maar ik raad aan ze altijd te maken, aangezien ze je helpen te beoordelen hoe goed je de stof begrijpt. Hierdoor krijg je een beter inzicht in je voortgang.


Hoofdstuk 1: Inleiding in SEO

Het eerste hoofdstuk is een inleidend hoofdstuk. In de eerste les ontdek je hoe krachtig SEO is en hoe het kan leiden tot een explosie in het aantal bezoekers.


In de tweede les van dit hoofdstuk leer je het verschil tussen SEO en SEA (Search Engine Advertising) en begrijp je de voor- en nadelen van beide methoden.


Vervolgens onthul je in dit hoofdstuk de geheimen van de Google-zoekmachine en de drie belangrijkste pijlers van Google waarmee je je moet bezighouden bij het starten van zoekmachineoptimalisatie. Dit zijn de belangrijkste lessen die je uit dit inleidende hoofdstuk zult halen.Scoren met Seo cursus review: Inleiding


Hoofdstuk 2: De basis van je SEO-campagne: zoekwoordenonderzoek

Nu je het inleidende hoofdstuk hebt afgerond, is het tijd om serieus aan de slag te gaan met zoekmachineoptimalisatie, en dat begint met zoekwoordenonderzoek.


Je leert eerst wat een zoekwoord tot een goed zoekwoord maakt en waarom longtail-zoekwoorden de beste zoekwoorden zijn.


Daarna ontdek je hoe je succesvolle zoekwoorden kunt vinden, met behulp van twee methoden: klassiek zoekwoordenonderzoek en het observeren van zoekwoorden van concurrenten. Beide methoden worden duidelijk uitgelegd, inclusief de stappen die je moet volgen, en Michiel toont praktische voorbeelden om het begrijpen te vergemakkelijken.Scoren met Seo cursus review: zoekwoordenonderzoek


Hoofdstuk 3: Optimaliseer je website voor de juiste zoekwoorden

Nadat je waardevolle zoekwoorden hebt geselecteerd, is het tijd om deze in je website te implementeren. In dit hoofdstuk leer je hoe je je website optimaliseert voor de geselecteerde zoekwoorden.


Je krijgt inzicht in hoe je een effectieve contentstructuur met zoekwoorden kunt creëren en hoe je deze kunt organiseren.


Verder ontdek je hoe je SEO-teksten schrijft die niet alleen zoekmachines aanspreken, maar ook je bezoekers boeien. Het begrijpen van sterke tekst is van cruciaal belang, aangezien "Slimme SEO + sterke teksten = online succes."


Daarna leer je hoe je zoekwoorden natuurlijk en effectief in je teksten kunt integreren.


Tot slot kom je te weten hoe je je teksten kunt opmaken, zodat ze zowel Google als je bezoekers aanspreken. Dit hoofdstuk is van groot belang, omdat overtuigende teksten essentieel zijn voor online succes.Scoren met Seo cursus review: website optimaliseren voor zoekwoorden


Hoofdstuk 4: Maak je site SEO-proof

Dit hoofdstuk richt zich op het vriendelijk maken van je website voor Google. In de eerste les leer je over de ideale websitestructuur volgens Google.


In de tweede les leer je hoe je deze structuur op je eigen site kunt implementeren, en je ontdekt welke onderdelen cruciaal zijn om je site zoekmachinevriendelijk te maken. Michiel geeft duidelijke richtlijnen voor elke stap, waardoor je je website stap voor stap kunt optimaliseren.


Daarnaast zijn er twee afzonderlijke lessen die uitleggen hoe je de snelheid van je website kunt verbeteren en hoe je een voorkeursdomein kunt instellen. Beide aspecten zijn van groot belang voor een zoekmachinevriendelijke website en Michiel geeft gedetailleerde uitleg.


Tot slot leer je in dit hoofdstuk hoe je de SEO-gezondheid van je website kunt meten, wat essentieel is voor een bestaande website om te controleren hoe goed de zoekmachineoptimalisatie ervoor staat. Dit kun je doen met behulp van Google Search Console.Scoren met Seo cursus review: site Seo proof maken


Hoofdstuk 5: Linkbuilding-blauwdruk: meer verkeer naar je site

Google beoordeelt de populariteit van je website aan de hand van het aantal links dat naar jouw site verwijst. Op basis hiervan weet Google bijvoorbeeld of een website zoals Amazon belangrijker is dan een plaatselijke winkel.


Om hiervan te profiteren, is het belangrijk om zoveel mogelijk links naar je site te verkrijgen, wat we linkbuilding noemen. Deze module leert je twee soorten links te verkrijgen: basislinks en geavanceerde links.


De basislinks zijn relatief eenvoudig te verkrijgen, maar hebben minder waarde. De geavanceerde links zijn waardevoller, maar lastiger te bemachtigen. Het is belangrijk om beide benaderingen te begrijpen, en je leert beide methoden in de cursus.


Daarnaast is er een les over de vier meest effectieve linkbuildingtactieken. De module wordt afgesloten met een les over het bijhouden van je links in een Excel-sheet, zodat je geen dubbele links aanvraagt.Scoren met Seo cursus review: linkbuilding


Hoofdstuk 6: Resultaten van je SEO-inspanningen meten

Nadat je je website zoekmachinevriendelijk hebt gemaakt, wil je natuurlijk weten of dit ook resultaat oplevert. Daarom is er in deze module aandacht voor dit onderwerp.


Houd er rekening mee dat je verbeteringen in de SEO van je site niet onmiddellijk zult zien; soms kan dit maanden duren. Het is dus belangrijk om geduldig te zijn en niet te snel te concluderen dat het niet werkt.


In deze module leer je hoe je twee gratis tools van Google kunt gebruiken: Google Analytics en Google Search Console. Beide tools zijn onmisbaar voor het monitoren van de prestaties van je website, aangezien ze nuttige statistieken verschaffen.


De module voorziet je van essentiële informatie over het correct interpreteren van de gegevens in beide tools, zodat je een diepgaand inzicht krijgt in de prestaties van je site.Scoren met Seo cursus review: resultaten meten


Hoofdstuk 7: Lokale SEO: hoog scoren in lokale zoekresultaten

Voor bedrijven met een locatiegebonden dienst is het essentieel om lokaal zichtbaar te zijn. Deze module legt uit hoe je jouw lokale vindbaarheid kunt verbeteren in vier stappen: Google Bedrijfsprofiel, vermeldingen, on-page en off-page optimalisatie en reviews.


Elke stap wordt grondig toegelicht met behulp van instructievideo's en voorbeelden. Na het voltooien van deze module begrijp je volledig hoe je jouw lokale vindbaarheid kunt verbeteren door middel van deze vier stappen.Scoren met Seo cursus review: lokale SEO


Hoofdstuk 8: ChatGPT: de ideale SEO-assistent

ChatGPT is een populair platform dat bekendstaat om zijn handigheid. Voor zoekmachineoptimalisatie kan ChatGPT een uitstekende assistent zijn.


In dit hoofdstuk leer je hoe je ChatGPT optimaal kunt inzetten om betere SEO-resultaten te behalen. In de eerste video ontdek je zeven manieren om dit programma effectief te gebruiken voor zoekmachineoptimalisatie.


Deze module biedt ook tips om het maximale uit ChatGPT te halen, zoals het stellen van relevante vragen en het benutten van de mogelijkheden van het programma. Na afronding van deze module weet je precies hoe je ChatGPT kunt inzetten om je resultaten te verbeteren.Scoren met Seo cursus review: ChatGPT gebruiken als assistent


Hoofdstuk 9: Bonus - Hoe zorg je ervoor dat Google je site geweldig vindt en blijft vinden

Deze module gaat dieper in op de regels van Google. Je leert over twee SEO-technieken, namelijk "black hat SEO" en "white hat SEO." Black hat SEO is in strijd met de regels van Google, terwijl white hat SEO zich aan deze regels houdt.


De module benadrukt dat het altijd het beste is om je aan de regels van Google te houden, omdat overtredingen op de lange termijn tot straffen van Google kunnen leiden, wat voor veel bedrijven tot faillissement heeft geleid. Het belangrijkste advies is om altijd de regels te volgen.Scoren met Seo cursus review: Bonusmodule 1 volgens de regels van google SEO


Hoofdstuk 10: Bonus - Van bezoekers klanten maken

Deze tweede bonusmodule richt zich op de conversie van bezoekers naar klanten. Het is belangrijk om niet alleen bezoekers aan te trekken, maar ze ook te overtuigen om klant te worden.


De eerste les behandelt hoe je een goede eerste indruk kunt maken, aangezien de eerste indruk lang blijft hangen. Daarnaast ontvang je vijf cruciale tips om een hoge conversie te bereiken.


Je leert ook hoe effectieve landingspagina's eruit moeten zien en hoe je de aandacht van bezoekers kunt trekken naar het gedeelte waar ze actie moeten ondernemen, zoals een aankoop doen.


Tot slot leer je hoe je zelf landingspagina's kunt maken. Deze module is essentieel om bezoekers om te zetten in klanten.Scoren met Seo cursus review: hoge conversie


Hoofdstuk 11: Conclusie en SEO-actieplan

Dit hoofdstuk biedt een samenvatting van de cursus en benadrukt het belang van onmiddellijke actie na het voltooien van de cursus. Michiel stelt een actieplan voor om je te helpen de lessen in de praktijk te brengen.


Dit actieplan maakt het gemakkelijker om de inhoud van de cursus langer te onthouden en direct te beginnen met het optimaliseren van je website voor zoekmachines.Scoren met Seo cursus review: conclusie + SEO-actieplan


Voordelen van Scoren met SEO

Om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over het volgen van deze cursus, is het van belang om zowel de voordelen als de nadelen te begrijpen. Hier zijn enkele voordelen van de cursus Scoren met SEO:


1. Uitgebreide cursus: De cursus is zeer uitgebreid en behandelt alle belangrijke aspecten van zoekmachineoptimalisatie. Je leert alles wat je moet weten over SEO.

2. Ervaren instructeur: Michiel Brand heeft meer dan 10 jaar ervaring in SEO, wat hem tot een expert op dit gebied maakt. Zijn expertise is duidelijk merkbaar in de cursus.

3. Toegang via Soofos Plus: De cursus is beschikbaar via Soofos Plus, waarmee je voor slechts €12,50 per maand toegang krijgt tot alle cursussen op Soofos. Dit maakt de cursus financieel toegankelijk.

4. Positieve ervaringen: De cursus heeft positieve beoordelingen van cursisten, wat aangeeft dat het waardevol is.


Nadelen van Scoren met SEO

Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke nadelen van de cursus. Hier zijn enkele nadelen van Scoren met SEO:


1. Kosten zonder Soofos Plus: Als je de cursus niet via Soofos Plus volgt, kost deze €127, wat als duur kan worden beschouwd. Het wordt daarom aanbevolen om Soofos Plus te overwegen voor financiële voordelen.

2. Geen directe inkomsten: SEO leidt niet direct tot inkomsten, in tegenstelling tot sommige andere cursussen, zoals affiliate marketing of handelen. Hoewel het waardevol is om je website te verbeteren, levert SEO niet direct geld op.


Ervaringen met Scoren met SEO + Mijn Ervaring

Zoals eerder vermeld, zijn de ervaringen van cursisten over het algemeen positief. Hier zijn enkele positieve beoordelingen:


Frederique Molenaar zegt bijvoorbeeld: "Ik dacht dat SEO hogere wiskunde was en niet te doen door mijzelf. Maar ik moest er toch meer van weten om mijn site beter vindbaar te maken, dus ben ik de uitgebreide online cursus Scoren met SEO gaan doen. Voor weinig geld een uitgebreide en heldere cursus waarin je stap voor stap leert zelf je SEO te doen!"


Milou Soeters zegt: "Wat ben ik blij dat ik deze cursus toevallig tegen ben gekomen! Al maanden ben ik aan het aanklooien met de SEO van mijn website. Veel Googelen, tips uitproberen, teksten herschrijven en woorden zoeken, maar nergens een duidelijke handleiding te vinden. In deze cursus wordt de basis goed uitgelegd. Eindelijk begrijp ik beter hoe het werkt en in elkaar steekt! Fijn :)"


Ik heb zelf ook de cursus gevolgd en ben zeer tevreden met de resultaten. Na het toepassen van de tips en strategieën uit de cursus, heb ik de ranking van mijn website in zoekmachines verbeterd. Dit heeft geleid tot meer bezoekers op mijn site, zoals jij nu, en heeft mijn online aanwezigheid versterkt. Ik beveel de cursus ten zeerste aan.


Het is echter belangrijk om te onthouden dat SEO niet directe inkomsten genereert. Je hebt een product of dienst nodig om op je website te promoten of verkopen, zodat je kunt profiteren van de extra bezoekers die SEO oplevert. SEO is een waardevol instrument om je online aanwezigheid te vergroten en kan op de lange termijn leiden tot aanzienlijke inkomsten.


Wanneer is de cursus geschikt voor jou?

Naar mijn mening is de cursus geschikt voor iedereen die een website wil starten, ongeacht of je al veel weet over SEO of er weinig van begrijpt. Michiel legt de stof op een eenvoudige manier uit, zodat beginners het begrijpen.


Houd er rekening mee dat SEO niet onmiddellijk geld oplevert. Het vergroot echter wel je kans op meer bezoekers, wat op termijn kan leiden tot meer inkomsten. De cursus is bijzonder betaalbaar via Soofos Plus voor €12,50 per maand, en je kunt toegang krijgen tot andere cursussen op het platform.


Als je levenslange toegang tot de cursus wilt hebben, kun je ervoor kiezen om de cursus aan te schaffen, maar dit is duurder met een prijs van €127.


Als je serieus bent over het vergroten van je online aanwezigheid en meer bezoekers naar je website wilt trekken, dan is deze cursus zeker de moeite waard.

Conclusie van de "Scoren met SEO" cursus review

Kortom, de cursus "Scoren met SEO" is een uitstekende investering als je je website hoger in de zoekmachineresultaten wilt laten verschijnen. De cursus biedt een uitgebreide en duidelijke uitleg van zoekmachineoptimalisatie, onderwezen door een ervaren instructeur.


Michiel Brand leidt je door alle aspecten van SEO, van zoekwoordenonderzoek tot linkbuilding en het meten van resultaten. De videolessen en praktische voorbeelden maken de cursus toegankelijk voor beginners, terwijl ook gevorderde SEO-enthousiastelingen veel kunnen leren.


De voordelen van de cursus omvatten de uitgebreide inhoud, de ervaren instructeur, en de financiële toegankelijkheid via Soofos Plus. De positieve ervaringen van andere cursisten en mijn eigen succes na het volgen van de cursus benadrukken de waarde ervan.


Houd er echter rekening mee dat SEO geen onmiddellijk resultaat oplevert en dat je een product of dienst nodig hebt om te promoten of verkopen op je website. Wanneer je niet weet waarmee je geld wilt verdienen op je website kan je dit artikel lezen. Het gaat over verdienmodellen met een website.


Als je serieus bent over het vergroten van je online aanwezigheid, kan deze cursus je helpen de benodigde kennis en vaardigheden op te bouwen om je doelen te bereiken.

Comments


bottom of page