top of page

De beste Nederlandse affiliate marketing cursussen


De beste Nederlandse affiliate marketing cursussen: plaatje met geld

Affiliate marketing is een erg populair verdienmodel en als jij wilt beginnen wil je natuurlijk graag vliegend van start gaan.


Een cursus kan je echt een flinke boost geven om vliegend van start te gaan en daarom bespreek ik in dit artikel de beste Nederlandse affiliate marketing cursussen.


Bij elke cursus bespreek ik de voor-en nadelen en wat de cursus uniek maakt waardoor jij aan het einde van dit artikel weet welke goede cursussen er zijn en welke bij jou past.


Inhoudsopgave


Waarom is een cursus zo belangrijk

Een cursus is echt een heel erg belangrijk ingrediënt voor succes, maar waarom is een cursus dan zo belangrijk.


De eerste reden is ook wel de meest voor de hand liggende reden en dat is dat je veel kennis krijgt in een cursus. Deze kennis is zo belangrijk omdat je hiermee de basis van je succes kan leggen.


Zonder basis is het namelijk heel erg moeilijk om iets te bouwen. De Eifeltoren zou ook niet gebouwd zijn zonder basis dus waarom zou jij je succes wel zonder basis willen bouwen.


Een tweede reden is dat bij een cursus vaak een ledengedeelte is en op deze manier kan je met soortgelijke mensen spreken. Hierdoor kan je erg geïnspireerd raken en nog meer motivatie krijgen.


Naast dit kan je ook je vragen stellen als je ergens op vast loopt en op deze manier sta je er bij problemen ook niet alleen voor.


Dit zijn naar mijn mening wel de twee belangrijkste redenen waarom een cursus echt zo belangrijk is er zijn natuurlijk nog meer redenen, maar dan kan ik hier net zo goed een heel artikel over schrijven.


De 3 beste Nederlandse affiliate marketing cursussen

De drie beste Nederlandse affiliate marketing curussen zijn naar mijn mening de affiliate marketing revolutie, de social media fortuin en tot slot de succes met affiliate marketing.


Als deze cursussen zijn uniek op hun eigen manier en naar mijn mening ook heel erg goed. In de onderstaande hoofdstukken ga ik de cursussen met elkaar vergelijken en zo kan jij bekijken welke cursus bij jou past.


Je komt te weten wat de voor-en nadelen van elke cursus zijn ten opzichte van de andere en ik besteed ook tijd aan de betrouwbaarheid van de cursussen.


Wat belangrijk is om te weten dat iedereen iets anders fijn vindt bij een cursus waardoor je zelf de keuze moet maken welke jij denkt dat het best bij jou past.


Alle cursussen die in dit lijstje staan zijn naar mijn mening erg goed en je moet daarom ook vooral voor een cursus kiezen die voor jou goed voelt. Dit helpt je ook om succesvol te worden.


De affiliate marketing revolutie

De affiliate marketing revolutie is de eerste cursus die ik ga bespreken. Dit is de bekendste en de populairste cursus van Nederland en België.


De eigenaar van de AMR is Jacko Meijaard en hij is de best verdienende affiliate marketeer van Nederland en België. Het is dan ook niet zo gek dat zijn cursus zo heel erg populair is.


Over deze cursus is wel kritiek geweest, maar naar mijn mening is dit onterecht deze kritiek komt altijd van mensen die dachten dat ze binnen een week rijk zouden zijn.


Het is natuurlijk geen verassing dat dat niet mogelijk is en aangezien deze mensen dat dachten gaan ze zeggen dat het een scam is en het niet werkt.


Deze cursus is wanneer je er echt vol voor gaat en niet na de eerste weken opgeeft zeker geen oplichting. Er zijn al heel veel mensen succesvol geworden dankzij Jacko en dit is dan ook echt het bewijs dat de cursus te vertrouwen is.


Ervaringen AMR

Om er echt 100% zeker van te zijn dat deze cursus betrouwbaar is moet je natuurlijk wel wat ervaringen weten. Alle ervaringen die in dit artikel komen zijn afkomstig van trustpilot.


Amy zegt bijvoorbeeld: Heel fijn om kennis op te doen! Succesgids heeft heel veel fijne contacten. Heeft mij veel nieuwe verbindingen gegeven, zoals naar Tony Robbins De training Rise Up heeft mij veel inhoudelijke kennis gebracht, ik vond het ook heel fijn dat er ook aandacht wordt gegeven aan de “onderstroom” een fijne dag energie waar ik mij prettig bij voel. Succesgids is een fijne plek, met fijne mensen om mee in contact te zijn. Gerber, Stefan, Marja, Marjolein, Bedankt!


Leonie Huitink zegt: Heb al mijn eerste commissie binnen!! Duidelijke cursus met videobeelden, veel tips in het forum iedereen steunt elkaar daar. Je moet alleen doorzetten wil je succes hebben. Maar dat is met alles zo!


Mark de Vries zegt: Jacko is the real deal. De cursus is een prima startpunt voor beginnende affiliate marketeers. Daarnaast krijg je toegang tot een toffe community met positieve action takers, die elkaar verder helpen. Enorm veel waarde voor een paar tientjes. Verwacht echter geen duizenden euro's in de eerste maanden. Affiliate marketing d.m.v. organische traffic is keihard werken. Je moet veel geduld hebben en het is zeker geen passief inkomen. Alleen de echte doorzetters zullen uiteindelijk succesvol worden, maar dat is met alles zo.


Zoals je ziet zijn de ervaringen ook erg positief zolang je maar goed doorzet. Je hoort ook in de ervaringen terug dat je niet te veel in de eerste maanden moet verwachten en er rekening mee moet houden dat je echt hard moet werken.


In dit standpunt kan ik me helemaal vinden, want affiliate marketing is geen manier om snel rijk te worden en dit kan je dan ook niet verwachten wanneer je begint met de affiliate marketing revolutie.


Voordelen affiliate marketing revolutie

Nu we echt zeker weten dat de AMR betrouwbaar is het tijd om de voordelen van de cursus te bekijken. Dit zijn de voordelen van de affiliate marketing revolutie.


1. Een complete videocursus. In deze cursus leer je de volledige basis om te kunnen beginnen met affiliate marketing.

2. Erg goedkoop. Met maar 47 euro krijg je levenslange toegang en dit is voor een cursus natuurlijk drie keer niks.

3. Veel succesverhalen. Et zijn al heel erg veel mensen die dankzij de affiliate marketing revolutie succesvol zijn geworden.

4. Motiverende community. De AMR heeft een erg goede, actieve en een community die je echt motiveert. Dit is een heel belangrijk onderdeel voor succes.

5. Jacko Meijaard heeft veel ervaring. Aangezien Jacko de best verdienende affiliate marketeer van Nederland en België is heeft hij veel ervaring. Naast dit zijn er dankzij zijn lessen veel mensen succesvol geworden waarin je kan zien dat hij het ook goed kan doorgeven.


Nadelen affiliate marketing revolutie

De AMR heeft zoals je kan zien dus heel erg veel voordelen maar er zitten natuurlijk niet alleen maar voordelen aan dit zijn de nadelen.


1. Onvolledige coaching. Naast de video’s moet je het qua coaching met het ledengedeelte doen waar Jacko wel op actief is, maar je kan niet direct contact met Jacko opzoeken.

2. In de cursus wordt markettheme als host gebruikt. Jacko is goed bevriend met de eigenaar van markettheme en hierdoor wordt dit programma als host besproken. Je kan het ook goed met een andere hosting doen maar hier moet je wel zelf iets voor uitzoeken.


De affiliate marketing revolutie (AMR) is naar mijn mening een erg goede keuze voor de mensen die affiliate marketing met een website willen toepassen en niet al te veel geld kwijt willen zijn aan een cursus.


De social media fortuin

De social media fortuin is een erg unieke cursus dit, omdat deze cursus de enige is in dit rijtje die puur over sociale media gaat. In de AMR zit ook een klein gedeelte hierover, maar dit komt niet in de buurt van deze cursus.


Het is dan ook niet heel erg ingewikkeld met deze cursus, want wanneer je met social media wilt promoten is dit echt de cursus voor jou. Wanneer dit niet het geval is heb je er vrij weinig aan en is deze zeker niets voor jou.


Ervaringen social media fortuin

Net zoals bij de affiliate marketing revolutie zijn bij de social media fortuin de ervaringen ook weer heel erg goed. Dit is dan ook zeker een reden om te weten dat de cursus erg betrouwbaar is.


Jacob zegt bijvoorbeeld: Wat een fantastische cursus echt heel erg blij dat ik het heb aangeschaft. Nu een week bezig en mijn eerste 100 euro al verdient.


Sam zegt: Persoonlijk dacht ik dat het een scam was, maar ben toch begonnen en heb het geprobeerd ben nu een maand bezig en heb al honderden euro’s verdient. Dit is echt de beste keuze van mijn leven. Ik werk maar een uurtje per dag en verdien honderden euro’s per maand en dit bedrag blijf maar groeien.


Lara zegt: Bas heeft me echt goed geholpen om te beginnen met affiliate marketing en mijn account gaat nu echt al heel hard ik heb in de tussentijd al 40K abonnees op mijn account en verdien een leuk bedrag per maand!


De ervaringen met de social media fortuin zijn dus net zoals bij de AMR weer erg goed.


Voordelen social media fortuin

1. Goedkoop. Deze cursus is ook weer goedkoop het kost namelijk maar 57 euro wat weer haast niks is.

2. Uniek op social media. Dit is de enige cursus die over social media gaat dus wanneer je hiermee wilt beginnen is het ideaal.

3. Veel succesverhalen. Net zoals bij de AMR zijn er hier ook al veel mensen succesvol geworden door de cursus.


Nadelen social media fortuin

1. De cursus gaat alleen over social media. Dit is natuurlijk ook een voordeel omdat het hier dan ook erg goed voor is, maar als je op een andere manier wilt promoten is deze cursus niks voor jou.

2. Bas heeft niet extreem veel ervaring. Bas was zelf begonnen met de AMR en is nog redelijk nieuw in de markt. Vergeleken met Jacko Meijaard heeft hij heel weinig ervaring.


De social media fortuin is een erg goede optie wanneer je wilt beginnen via sociale media. Wanneer dit niet het geval is, is deze cursus niks voor jou.


De succes met affiliate marketing

De laatste maar zeker niet de minste cursus die ik ga bespreken is de succes met affiliate marketing. Deze cursus gaat vooral over affiliate marketing met een website en daarmee concurreert het vooral met de affiliate marketing revolutie.


De oprichter van deze cursus is Nicole van Roekel. Deze cursus is nog niet de bekendste cursus, maar er zijn wel de nodige mensen die de cursus hebben gevolgd.


Nicole van Roekel is al erg lang bezig met affiliate marketing en is echt uit pure passie voor het schrijven begonnen. Toen ze begon had ze nog nooit van affiliate marketing gehoord, maar toen ze bezig was kwam ze erachter.


Zelf was ze begonnen toen ze 17 was in 2011. Al snel begonnen bedrijven naar haar toe te komen met de vraag of ze hun producten kon gaan promoten. Haar eerste opbrengsten kwamen in 2012 binnen.


In de tussen tijd heeft ze al meerdere websites opgericht en verdient ze een leuk passief inkomen. Later dacht ze als ik het kan waarom leer ik het andere dan niet en dat was het begin van de succes met affiliate marketing.


Deze cursus werd uiteindelijk in 2020 opgericht en in de tussentijd hebben veel mensen deze cursus al gevolgd.


Haar best verdienende website heet de budgetlife.nl en in de tussentijd verdient die website passief 500-1000 euro per maand en dit is dan pas één website van Nicole.


Ervaringen succes met affiliate marketing

De ervaringen van alles cursussen in dit lijstje zijn goed dit is ook een reden dat ze in dit lijstje staan. Hierdoor zijn de ervaringen van succes met affiliate marketing ook goed. Dit zijn de ervaringen:


Perry de Ruijter zegt bijvoorbeeld: Nicole heeft veel liefde gestoken in het opzetten van deze Affiliate cursus. De cursus legt duidelijk alle basics uit op een eerlijke, ongekleurde manier. Dat is fijn en een andere aanpak dan andere cursussen. Wat mij betreft het geld waard.


K. van dijk zegt: Eindelijk een realistische affiliate marketing cursus! Waar de meeste cursusaanbieders volkomen overdreven staan te schreeuwen hoe 'ook jij 10.000 euro per maand kan verdienen zonder enige moeite' (wat dus niet kan), neemt Nicole je in deze cursus stap voor stap mee in hoe je je eigen affiliate sites kunt bouwen en beheren. De modules zijn logisch opgebouwd, prettig om naar te luisteren en ze bevatten eigenlijk alles wat je nodig.


M. Bakker zegt: Ik heb meerdere cursussen gevolgd over affiliate marketing maar die van Nicole is het geld echt waard. Nicole heeft echt verstand van affiliate marketing. In haar cursus legt ze overzichtelijk uit hoe je dit kan toepassen op jouw website. Daarnaast als je je inschrijft voor haar nieuwsbrief geeft ze extra informatie zoals nieuwe tools, leuke interviews en tips hoe je meer geld uit je site kan halen. Echt een aanrader om haar op alle vlakken te volgen.


Zoals je ziet zijn de mensen lyrisch over deze cursus en blijft Nicole vergeleken met veel ander cursus eigenaren erg realistisch.


Voordelen succes met affiliate marketing

1. Nicole van Roekel heeft veel ervaring. Met haar 12 jaar aan ervaring is Nicole één van de meest ervaren Nederlandse affiliate marketeers.

2. Nicole is realistisch. Zoals je in de ervaringen al zag is Nicole erg realistisch en dit is erg handig om haalbare doelen te stellen.

3. Nicole is open. Nicole is erg open toe naar haar cursisten ze laat in haar training haar eigen techniek zien en ook voorbeeldwebsites van haar. Dit gebeurt niet in alle cursussen door mensen dan bang zijn voor concurrentie.


Nadelen succes met affiliate marketing

1. Relatief duur. De cursus is vergeleken de andere erg duur het kost namelijk 120 euro. Wat minimaal dubbel zo duur is.

2. Bij de module website opzetten zijn er geen filmpjes. Bij de module waar je leert hoe je een website opzet zijn er geen handige instructie filmpjes, maar wordt alles uitgelegd door middel van tekst. Dit is naar mijn mening echt een gemiste kans.


Deze cursus is heel erg goed voor de mensen die willen starten met affiliate marketing via een website en graag een uitgebreide videocursus willen en hier dan ook extra voor willen betalen.


Welke affiliate marketing cursus is voor jou geschikt

Voor iedereen is een andere cursus geschikt en het is daarom erg belangrijk om op je gevoel af te gaan. Voelt een cursus goed doe het dan gewoon voelt een cursus slecht doe het dan niet.


Als je het niet weet kan het handig zijn om nog een overzicht te hebben van wanneer welke cursus geschikt is. Hieronder heb ik daarom een tabel voor je gemaakt zodat jij kan zien welke cursus voor jou geschikt is.AMR

Social media fortuin

Succes met affiliate marketing

Over een website

Over sociale media

Goedkoop

Uitgebreid

Betrouwbaar

Ervaren eigenaren

Is het geld en de moeite waard


Meer lezen over de cursussen

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog niet weet met welke cursus je wilt starten of gewoon simpelweg meer informatie over een cursus wilt.


Hier heb ik een simpele oplossing voor, want voor al deze 3 de cursussen heb ik een apart artikel die veel uitgebreider per cursus is.


Om deze artikelen te lezen moet je gewoon op de onderstaande knop klikken van het artikel dat je wilt lezen.Direct beginnen met een cursus

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nu al zeker weet met welke cursus je wilt starten en niet meer hoeft te lezen over deze cursus.


Om direct te starten kan je weer op de onderstaande knop klikken van de cursus die je wilt aanschaffen en dan ga je direct naar de pagina van de desbetreffende cursus.Conclusie

In Nederland zijn er naar mijn mening drie echt goede cursussen namelijk de AMR, de social media fortuin en de succes met affiliate marketing.


Al deze cursussen hebben iets anders uniek en het is daarom heel erg belangrijk om een cursus te kiezen die goed bij jou past.


De AMR is een cursus die over affiliate marketing met een website gaat en is de grootste cursus van Nederland en België. Deze cursus kost ook maar 47 euro wat het erg aantrekkelijk maakt.


De social media fortuin is de enige cursus in dit lijstje over sociale media. Deze cursus kost 57 euro en is heel erg aantrekkelijk wanneer je met sociale media aan de slag wilt. Anders is deze cursus niet aantrekkelijk.


De laatste cursus was succes met affiliate marketing en dit is de uitgebreidste, maar ook de duurste cursus met 120 euro. Deze cursus is vooral aantrekkelijk voor mensen die van uitgebreide cursussen houden en hier ook extra voor willen betalen.


Wat je goed moet onthouden is dat een cursus haast altijd het geld en de moeite waard is. Dit komt omdat je erg veel geld met een cursus kan verdienen en dit je een boost aan het begin van het proces geeft.


Ook wanneer je problemen hebt kan je bij de community terecht waardoor je er nooit helemaal alleen voor staat.


Zelfs wanneer het geen succes wordt heb je hele nuttige marketing skills geleerd waar je je hele leven profijt van kan hebben.


Ik zou daarom echt aanraden om met een cursus te beginnen. Weet je al welke cursus jij wilt doen dan moet je zo snel mogelijk starten. Begin nu met jou cursus via één van de onderstaande knoppen.


bottom of page