top of page

Coolblue affiliate

Coolblue doet alles voor een glimlach bij hun klanten, maar doen ze dit voor hun affiliates ook. Hoe het affiliate programma van coolblue werkt en of dit het wel waard is gaan we in dit artikel bespreken.Hoe verdien je geld als affiliate van coolblue

Om dit te beantwoorden moeten we eerst weten hoe je geld verdient met affiliate marketing. Met affiliate marketing verdien je geld door producten van andere mensen te promoten en als je dit succesvol doet krijg je een deel van de verkoopprijs als commissie.


Om dit te kunnen doen heb je een affiliate link nodig dit is een unieke link dat laat zien dat jij het product hebt gepromoot. Je kan een affiliate link krijgen via een affiliate netwerk of een affiliate programma.


Coolblue heeft zo’n affiliate programma en als je je aanmeldt bij het affiliate programma van coolblue kan je dan dus je eigen affiliate link krijgen en zo dus producten van coolblue gaan promoten.


Wanneer je dat dan succesvol doet ga je een deel van de verkoopprijs als commissie krijgen en zo verdien je dan geld als affiliate van coolblue.


Om succesvol te gaan promoten moet je een groot bereik gaan opbouwen dit kan met een site maar ook zonder een site. Als je eenmaal een groot bereik hebt is het al een stuk makkelijker om je producten te verkopen.


Voordelen coolblue affiliate


· Keuze uit veel producten. Op coolblue kan je allerlei soorten producten vinden.

· Een goede klantenservice. Coolblue heeft heel erg de focus liggen op de klantenservice

· Coolblue heeft een positief imago. Het is makkelijker om producten te promoten van webshops die een positief imago hebben.


Nadelen coolblue affiliate


· Hele lage commissies. Het standaard commissiepercentage is maar 2% per verkoop.

· Je moet aan eisen voldoen. Om toegelaten te worden moet je aan eisen voldoen.


Betrouwbaarheid coolblue affiliate

De betrouwbaarheid van een affiliate programma is natuurlijk wel heel erg belangrijk naar mijn mening is het partnerprogramma van coolblue betrouwbaar.


Dit heb ik beoordeeld aan de hand van of je goed wordt uitbetaald de klantenservice en als laatste de privacy. Deze 3 onderdelen heb ik in de kopjes hieronder uitgewerkt.


Wat ook nog heeft meegespeeld is of er misstanden bekend zijn over het programma en dit is ook niet het geval. Mensen zijn vaak heel erg blij met het partnerprogramma.


Word je goed uitbetaald

Elke maand kan je je laten uitbetalen als je minimaal 30 euro hebt verdiend. Je zit op deze manier niet dat het onduidelijk is wanneer je wordt uitbetaald, want dit is gewoon elke maand.


De uitbetaling is dus duidelijk en overzichtelijk waardoor dit voor mij zeker niet duidt op een scam, want dan zou het onoverzichtelijk moeten zijn.


Onderdeel 1 is dus goed geslaagd.


Klantenservice

Coolblue doet alles voor een glimlach en een krachtig onderdeel van het bedrijf is dan ook dat het veel investeert in de klantenservice. Hierdoor ben ik zeker te spreken over de klantenservice. Niet alleen voor de kopers is het goed maar voor affiliates ook.


Als je dus even ergens niet uitkomt kan je heel makkelijk contact opzoeken en dan krijg je ook echt een goed antwoord op je vraag. Je kan bellen met coolblue en het heeft ook iets handig, want ze willen je namelijk terugbellen waardoor jij niet in de wacht hoeft te staan.


Onderdeel 2 is dus ook zeker geslaagd. Er wordt veel geïnvesteerd in de klantenservice en ze gebruiken handige trucjes om de ervaring optimaal te maken, zoals het terugbellen zodat je niet hoeft te wachten.


Privacy

Het laatste waar we de betrouwbaarheid op hebben beoordeeld is de privacy. Dit omdat de privacy natuurlijk heel belangrijk is en dat ze geen rare dingen met je gegevens moeten doen.


Coolblue is natuurlijk een grote webshop en daarmee hebben ze hun privacy natuurlijk ook goed op orde, want anders kan je nooit zo groot worden.


Ze hebben ook echt wel gegevens van je nodig en daarom snap ik dat het spannend is om al je gegevens die je moet invullen in te vullen. Je kan daarom als je nog niet overtuigd bent hier de privacyverklaring van coolblue lezen.


Echter vinden wij dat je je hier echt geen zorgen over hoeft te maken, want als ze jouw gegevens misbruiken zouden er al heel veel misstanden bekend zijn en die zijn er niet.


Ervaringen coolblue partnerprogramma

Voor de ervaringen van een programma kijk ik vaak op trustpilot en dan zie ik mooi recensies van het programma staan.


Er was alleen geen pagina voor het partnerprogramma van coolblue. Dit kopje is daarom iets minder betrouwbaar dan normaal, maar ik heb alsnog mijn best gedaan om zo veel mogelijk ervaringen te verzamelen.


Op trustpilot is er wel een kopje voor consumenten en hier zijn de reviews erg goed en dit zegt vaak ook al iets over het partnerprogramma.


Voor de rest heb ik nog even andere artikelen gelezen over het partnerprogramma en hier zijn de ervaringen over het algemeen ook heel er positief.


Je hoort vooral vaak als positieve punten dat het een overzichtelijk en duidelijk programma is. Je krijgt ook netjes uitbetaald zoals beloofd. Je hoort ook vaak dat ze je goed helpen en met je meedenken.


Er is ook 1 nadeel dat je vaak hoort en dat is dat je gewoon echt hele lage commissies krijgt via coolblue.


De ervaringen zijn dus wat mijn onderzoek zegt positief, maar dat er ook wel een flink nadeel aanzit en dat is dan de erg lage commissie.


Hoeveel commissies krijg je

Zoals ik al gezegd had zijn de commissies heel erg laag namelijk het standaardpercentage is namelijk 2% per verkoop en dit is natuurlijk 3x niks. Op bijvoorbeeld bol.com kan je tot 7% krijgen.


Bij bepaalde affiliate netwerken zoals PayPro kan je zelfs ruim 50% krijgen. Het kan wel zo zijn dat je een ander percentage krijgt dan die 2% maar dit gebeurt niet heel erg vaak.


Wat ook belangrijk is dat je over het hele winkelmandje commissie krijgt als je bijvoorbeeld alleen een telefoon promoot, maar de koper ook een wasmachine koopt krijg je over beide commissie.


Als iemand op jouw link heeft geklikt en later toch besluit om het te kopen krijg jij alsnog jouw commissie.


Coolblue werkt ook met dat je geld krijgt op jouw aandeel dat je hebt gehad op de klantenreis. Als jij bijvoorbeeld de enige site bent die heeft geholpen hieraan krijg je de volle commissie, maar als er veel meer sites mee hebben geholpen krijg je minder commissie.


De commissies van coolblue zijn dus echt heel erg laag, want het is meestal dus maar 2% en dit kan zelfs nog minder worden als je maar een klein aandeel op de klantenreis hebt gehad.


Alternatieven van coolblue

Om te besluiten of coolblue een goed programma is moet je natuurlijk ook de alternatieven weten. Je moet weten dat je jouw affiliate link kan krijgen via een affiliate programma en via affiliate netwerken.


Enkele affiliate programma’s naast coolblue zijn:


· Wehkamp

· Amazon


Enkele Nederlandse affiliate netwerken zijn:


· PayPro

· Awin

· TradeTracker


Het is moeilijk om al deze netwerken en programma’s met elkaar te vergelijken, omdat het allemaal iets anders unieks heeft. Wat wel zeker is dat als je een hoog percentage aan commissie wilt ontvangen je voor een affiliate netwerk moet gaan.


Als je juist een groot aanbod aan producten wilt om uit te kiezen en het niet erg vindt om minder commissie te verdienen moet je voor een affiliate programma gaan.


Voor wie is coolblue affiliate geschikt

Als je voor een affiliate programma ben ik van mening dat het programma echt iets heeft dat je heel erg aanspreekt, want iets moet de commissie compenseren. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt dat je kan aanspreken bij coolblue:


· Veel keuze in producten

· Ze doen alles voor een glimlach

· Goede klantenservice

· Ze denken met je mee

· Ze hebben een positief imago


Het kan natuurlijk ook dat iets anders je heel erg aanspreekt dat hier niet tussenstaat, maar wanneer niks er voor jou echt uitspringt zijn er naar mijn mening toch wel betere alternatieven waar je meer commissie kan verdienen.


Hoe meld je je aan bij het partnerprogramma

Heb je besloten dat coolblue het programma voor jou is? Dan moet je wel weten hoe je je aanmeldt als affiliate. Hieronder staat een stappenplan hoe je je aanmeldt


Stap 1: Ga hier naar de aanmeld pagina van coolblue

Stap 2: Klik op “meld je aan”

Stap 3: Kijk of je aan de eisen voldoet

Stap 4: Vul al uw informatie in die coolblue van je vraagt

Stap 5: Als je goed aan de voorwaarden voldoet kan je nu starten met promoten!


Als je niet goed hebt gekeken of je aan de eisen voldoet kan je alsnog geweigerd worden. Kijk dus goed naar de eisen en als je er nog niet aan voldoet zorg dan eerst dat je daar wel aan voldoet en meld je je dan pas aan.


Raad ik het coolblue partnerprogramma aan

Het coolblue partnerprogramma is een heel erg mooi en overzichtelijk partnerprogramma waar alles goed is behalve dat de commissies ernstig laag zijn. Dit is toch wel een probleem, omdat dit bepaalt hoeveel je met affiliate marketing kan verdienen.


Ik raad het daarom ook alleen aan wanneer je iets ziet wat jou echt heel erg aanspreekt aan het partnerprogramma en dit het commissie gedeelte compenseert.


Dit zou dan bijvoorbeeld de hele goede klantenservice kunnen zijn waar coolblue veel in investeert, maar het kan van alles zijn, zoals alleen maar het imago.


Er is dus niet 1 goede keuze en je moet voor jezelf een keuze maken of dit voor jou het programma is en anders zou ik nog even doorzoeken, want er zijn genoeg andere goede alternatieven.Comentarios


bottom of page