top of page

Bol.com affiliate


Mensen kennen Bol.com vooral als webshop, maar wist je dat je ook geld kan verdienen via bol.com als affiliate. In dit artikel leggen we uit hoe dit moet, hoe je jouw bol affiliate link kan krijgen en of bol.com wel het juiste programma is.


Inhoudsopgave


Bol.com affiliate? Wat is dat?

Bol.com affiliate is een partnerprogramma van bol.com. Dit is een affiliate programma en hier kan je jouw unieke affiliate link verkrijgen als je producten van bol.com wilt promoten.


Bij bol.com word je niet meteen toegelaten als affiliate omdat je anders via jouw eigen link je producten kan kopen en dan krijg je een deel van de koopprijs terug.


Als je toegelaten wilt worden op het affiliate programma van bol.com moet je een website hebben en daar al een aantal blogs op hebben. Je kan ook via bol.com promoten zonder website.


Voor het bol.com affiliate programma als influenceer zijn er ook weer voorwaarden andere voorwaarden om toegelaten te worden.


Het partnerprogramma van bol.com is heel erg populair, want iedereen kent bol.com wel, maar is dit partnerprogramma het wel echt waard.


Hoe verdien je geld met bol.com

Met bol.com kan je op verschillende manieren geld verdienen. Wij gaan dus de manier van affiliate marketing bespreken, maar je zou ook zelf producten kunnen verkopen via bol.com.


Het voordeel van affiliate marketing is dat je niet met voorraden zit en daarom het heel erg makkelijk en goedkoop is om mee te beginnen.


Met affiliate marketing verdien je geld door producten succesvol te promoten. Via bijvoorbeeld een partnerprogramma kan je jouw unieke affiliate link krijgen en als iemand iets koopt via jouw affiliate link krijg jij een deel van de verkoopprijs als commissie.


Je moet dus proberen een groot bereik te creëren en veel bezoekers te krijgen op jouw website en als dit lukt kan je hele leuke verdiensten gaan krijgen.


Via bol.com kan je dus op verschillende manieren geld verdienen en je moet voor jezelf uitzoeken wat jij de fijnste vindt, maar in dit artikel gaan we het hebben over affiliate marketing.


Voordelen bol.com affiliate programma

De voordelen van het bol.com affiliate programma zijn:


1. Veel producten om te promoten. Bol.com is heel groot en daarom kan je ook echt heel erg veel soorten producten promoten.

2. Bekend platform. Bol.com is een bekend platform en mensen zullen hier dan ook sneller kopen. Dit maakt het voor jou makkelijker je product te promoten.


Nadelen bol.com affiliate programma

De nadelen van het bol.com affiliate programma zijn:


1. Erg lage commissies. Via bol.com kan je niet meer dan 7% commissie krijgen.

2. Je wordt niet gelijk toegelaten. Je moet eerst aan voorwaarden voldoen voordat je wordt toegelaten.


Is het affiliate programma van bol.com betrouwbaar

Het affiliate programma van bol.com is in onze ogen allesbehalve betrouwbaar. De klantenservice voor affiliates behandelen je heel slecht. Ze helpen je ook niet als je ergens niet uitkomt.


Over het affiliate programma van bol.com zijn ook heel veel misstanden bekend bijvoorbeeld dat accounts zomaar gesloten worden.


Wat wel goed is aan bol is dat ze altijd op tijd de juiste hoeveelheid commissie uitbetalen dus dit is dan een klein deel waar je je geen zorgen over hoeft te maken.


Maar al met al heb je heel veel punten waar je problemen met bol.com kan krijgen en dit wil je natuurlijk niet.


Privacy

Tot tegenstelling van andere affiliate programma’s en netwerken heeft bol niet extreem veel informatie van je nodig en met de informatie die je ze wel moet geven gaan ze goed om.


Hier geld ook dat bol.com een grote en goed geregelde webshop is en daarom dit soort kleine dingen zoals privacy goed onder controle hebben.


Dit is natuurlijk wel fijn om te horen want privacy is deze dagen heel erg belangrijk, want we weten nu natuurlijk heel er goed wat er wel niet allemaal met je gegevens kan gebeuren als het in verkeerde handen valt.


Bol.com is dus al een grote webshop en gaat heel erg goed om met je privacy. Je hoeft ook niet heel erg veel gegevens in te vullen dus dat maakt het ook al wel fijner. Je kan je dus met een gerust hart aanmelden bij bol.com


Klantenservice

De klantenservice is misschien wel een van de belangrijkste dingen van een affiliate programma, want er zullen momenten zijn dat je iets niet begrijpt of dat er iets fout gaat.


Bol.com heeft een goede klantenservice voor kopers, maar de ervaringen als partner zijn echt dramatisch!!! Mensen zeggen dat ze langzaam reageren en de klantenservice je echt als stront behandelt.


MGL zegt bijvoorbeeld over de klantenservice van bol.com: 40 minuten in de wacht. Wij moeten betalen voor hun interne fouten. Zij maken een fout mbt het doorbelasten post NL belasting, welke wij een jaar later moeten oplossen. Als ik mijn klanten een verkeerde prijs laat betalen, kan ik ze een jaar later echt niet eisen om het restant te betalen.


Nog een nadeel is dat de klantenservice van de klanten en partners gecombineerd is waardoor je soms contact met iemand krijgt die er eigenlijk helemaal geen verstand van heeft.


De bol.com klantenservice is dus wel oké voor kopers, maar trap hier niet in, want voor partners is het echt verschrikkelijk dit is voor mij dan ook echt een reden om niet te beginnen met bol.com.


Andere netwerken en programma’s zijn hier vaak echt veel verder en beter in.


Hoeveel commissie krijg je op bol.com

Zoals al eerder gezegd zijn de commissies op bol.com echt heel erg laag en kan je maximaal maar 7% commissie ontvangen.


Bol.com heeft verschillende categorieën met producten en in elke categorie verdien je een ander percentage aan commissie.


De categorieën zijn als volgt:


· Platinum 7%

· Goud 6%

· Zilver 4%

· Brons 2,5%


Deze percentages veranderen ook soms dus als je dit artikel een stuk later leest kan het al iets anders zijn.


In de categorie platinum waar je dus de meeste commissie over krijgt zitten de productcategorieën van:

· Dagelijkste verzorging

· Kleding en schoenen

· Koken en huishouden

· Wonen


In de categorie goud zit:

· Baby

· Dier

· Eten en drinken

· Mode accessoires


In de grootste groep namelijk zilver zit:

· Auto en motor

· Boeken

· Doe-het-zelf

· Gezondheid

· Muziekinstrumenten

· Outdoor

· Speelgoed

· Sport

· Tuin

· Verlichting


In de laatste en de laagste commissiegroep brons zit:

· Beeld en geluid

· Computer en videogames

· Elektronica

· Films en muziek

· Telefonie en tablets

Je zou kunnen zeggen dat je in platinum het meeste verdient, maar dit is niet altijd waar. Je krijgt het hoogste percentage, maar je ziet in hoeveel je verdient het meestal is hoe duurder het product is hoe lager percentage je er over krijgt.


Je kan dus ook goed producten vanuit brons promoten en als de verkoopprijs dan hoog genoeg is kan je zelfs soms nog meer verdienen per verkoop dan wanneer je iets in platinum verkoopt.


Laat je dan ook niet beperken met de gedachten dat je in platinum moet zitten om veel te verdienen, want dit is niet zo. Kies dus een product dat bij jou past en kijk daarna pas hoeveel commissie je op dit product krijgt.


Alternatieven

Om te beslissen of bol.com het affiliate programma voor jou is moet je natuurlijk de alternatieven weten. Je kan op 2 manieren aan je affiliate link komen namelijk via een:


1. Affiliate programma

2. Affiliate netwerk


Het verschil tussen deze 2 is dat een affiliate programma van grote winkels is zoals een bol.com amazon of de Wehkamp. Een affiliate netwerk is geen webshop of winkel en hier kan je eigenlijk een verzameling van producten vinden waar je uit kan kiezen van verschillende merken en bedrijven.


Andere grote affiliate programma’s naast bol.com zijn:


· Amazon

· Wehkamp


Grote Nederlandse affiliate netwerken zijn:


· PayPro

· Awin

· TradeTracker


Je ziet ook vaak dat de commissies bij affiliate programma’s lager liggen dan bij affiliate netwerken. Vooral op online producten kan je hele hoge commissies krijgen. Dit zie je heel erg op PayPro. Op veel producten in PayPro kan je ruim 50% of zelfs meer commissie krijgen.


Er is moeilijk een conclusie te trekken welke het allerbeste is omdat elk netwerk en programma weer anders werkt. Voor elk persoon kan het dan ook weer anders zijn.


Als je een hoog percentage van de verkoopprijs wilt ontvangen kan je het best je aanmelden bij een affiliate netwerk, maar als je juist wilt kunnen kiezen uit een groot aanbod aan producten kan je je weer beten aanmelden bij een affiliate programma.


Er is dus niet 1 het beste hier moet je zelf een keuze inmaken. Wat wel zeker is dat er hele goede alternatieven voor bol.com zijn en je je daarom hier echt niet blind op moet staren.


Ervaringen bol affiliate programma

Om dit kopje goed te maken heb ik even op trustpilot gekeken wat andere mensen ervan vinden. Hier heb je alleen wel dat verkopen op bol.com en affiliate marketing op 1 pagina staat waardoor het best lastig is een goed oordeel te vinden.


Ik heb hier daarom goed onderzoek naar gedaan en wat blijkt mensen hebben best wel slechte ervaringen met bol.com. Het is dus wel een groot bedrijf maar het partnerprogramma wordt soms een beetje verwaarloosd.


Alle ervaringen in dit artikel zijn van trustpilot


Dhr. Kriek zegt bijvoorbeeld: Account gesloten zonder reden. Als je contact wil opnemen kunnen ze je niet helpen. En met mailen krijg je een automatisch antwoord. Zeker geen aanrader dus. Wie zitten hier achter? Wie zou hier eventueel mee kunnen helpen?


Lc zegt: Ze behandelen ons als vuil, wij moeten ons stinkende best doen voor klanten maar zodra wij iets nodig hebben is het "oh sorry helaas kunnen we niks doen" Verder trekken ze grote spelers voor en zijn ze nooit coulant.


Jochem zegt: Een partij waarvan je niet met trots kan delen dat je er deel van uit maakt. Naast het (wan) beleid heerst een zeer vijandige sfeer tijdens contact met de klantenservice. De grote wijzigingen van de afgelopen jaren beperkte ervaren verkopers dusdanig dat hier verkopen een hel is. Gelukkig zal ook deze partij binnen 20 jaar van de wereld verdwenen zijn.


De ervaringen met het partnerprogramma van bol.com zijn dus echt heel erg slecht en ik vind dit dus echt een heel erg groot min punt van bol.com.


Voor wie is het bol.com affiliate programma geschikt

Zoals we al hebben gezegd is bol.com echt niet een heel erg lekker programma om partner mee te zijn.


Echter kan het natuurlijk zijn dat bol.com producten voor je heeft die jij heel erg interessant vindt en dan kan je dit natuurlijk wel doen.


Je moet je dan natuurlijk alsnog aan de strenge maatregelen houden. Wij raden dit programma alleen aan als je op de onderstaande vragen ja kan antwoorden.


1. Bol.com heeft interessante producten voor jou

2. Je kan dingen zelfstandig oplossen zonder de klantenservice

3. Je vindt het niet erg om als stront behandelt te worden

4. Je kan met onverwachte tegenslagen om

5. Je durft van jezelf af te bijten en kan voor jezelf opkomen

6. Je vindt het niet erg om laag percentage commissie te krijgen


Als dit allemaal voor jou van toeppassing is kan je gewoon beginnen met bol, maar het blijft echt wel een moeilijk programma.


Wij raden aan iedereen aan om een ander programma of netwerk te vinden er zullen vast wel plekken zijn waar je soortgelijke producten kunt promoten.


Hoe krijg je toegang tot het partnerprogramma van bol.com

Wil je toch samen gaan werken met bol.com dan moet je nog wel jezelf aanmelden. Het kan zo zijn dat je nog geweigerd wordt, want bol heeft strenge toelatingseisen.


Hieronder vind je een stappenplan hoe je je aanmeldt


Stap 1: Ga hier naar het affiliate deel van bol.com

Stap 2: Klik op aanmelden als affiliate

Stap 3: Kijk of je voldoet aan de voorwaarden

Stap 4: Maak een account aan

Stap 5: Afwachten of je aan de eisen voldoet

Stap 6: Als alles goed is kan je gaan beginnen met promoten


Let hierbij echt op dat bol hele strenge toelatingseisen heeft en als je hier maar een beetje niet aan voldoet je niet aangenomen wordt. De voorwaarden zijn voor met een website:


· Je website staat online

· Je website bevat originele en duidelijke content

· De inhoud van je website is niet in strijd met de algemene voorwaarden

· Je website is niet gericht op cashback of loyalty


Zoals je ziet is dit alleen gebaseerd op affiliate marketing met een website voor affiliate marketing als influencer gelden andere regels deze regels zijn:


· Minimaal 1000 abonnees of gemiddeld 2000 views per filmpje

· Minimaal 20 filmpjes actief op jouw kanaal

· Er moet een logisch link kunnen worden gemaakt met de producten die bij bol.com verkrijgbaar zijn

· Het account is niet in strijd met de algemene voorwaarden


Als je aan al deze eisen voldoet zou je toegelaten horen te worden. Als dit niet het geval is raden we je aan om contact op te nemen met bol.com en te vragen waarom je niet bent toegelaten.


Het affiliate programma van bol.com gebruiken voor korting

Als je veel op bol.com bestelt kan je natuurlijk denken wat als ik een affiliate account aanmaak en al mijn producten via die link bestel. Op deze manier zou je een deel terugkrijgen als commissie.


Dit mag echter niet en met al die eisen waar je aan moet voldoen is het ook best lastig om toegelaten te worden zonder er echt tijd aan te besteden.


Omdat het dus ook niet mag heb je wel een probleem als bol.com merkt dat je dit doet. Dan zullen ze je account waarschijnlijk sluiten.


Wij raden dit daarom ook over het algemeen niet aan, omdat het een uitdaging is om toegelaten te worden en het ook eigenlijk niet mag.


Je kan het natuurlijk wel doen als je echt heel veel bestelt, maar dit is echt je eigen risico. Ik raad dit namelijk echt af!


Je zou in theorie wel vrienden en familie kunnen helpen om korting te krijgen of vragen dat ze alles via jouw link bestellen zodat jij geld kan verdienen. Blijf hier natuurlijk wel mee oppassen, want bol wil natuurlijk niet dat mensen gratis korting krijgen.


Raden wij het affiliate programma van bol.com aan

Zoals je al wel had kunnen merken zijn wij totaal niet te spreken over het affiliate programma van bol. Wij raden het daarom ook echt zwaar af. Gebruik dit dan ook echt alleen als je heel erg graag een product wilt promoten dat op bol staat en echt nergens anders.


Hier hebben we nog even de redenen op een rijtje gezet waarom je niet bij bol.com aan de slag moet.


1. Lage commissies

2. Je moet aan eisen voldoen om toegelaten te worden

3. Slechte klantenservice

4. Je wordt als stront behandelt

5. Accounts worden gesloten zonder reden

6. Ze helpen je niet


Als affiliate maar ook als verkoper op bol.com kom je dus voor veel onverwachtse obstakels te staan gecreëerd door je werkgever.


Dit wil je natuurlijk niet hebben! Kijk daarom verder dan alleen maar een grote webshop als bol.com. Er zijn genoeg goede alternatieven. Van affiliate netwerken en affiliate programma’s zijn er genoeg in Nederland dus genoeg keus.
Comments


bottom of page