top of page

AliExpress affiliate


AliExpress affiliate: Chinese vlag

AliExpress is misschien wel het populairste Chinese bedrijf en ondanks dat het bedrijf toch wel bekend staat om de slechte kwaliteit van de producten kopen veel mensen er producten omdat het goedkoop is.


Jij als affiliate kan hier daarom ook zeker gebruik van maken door je aan te melden op het parnerprogramma van AliExpress alles hierover lees je in dit artikel. In dit artikel kom je te weten wat de voor-en nadelen zijn en nog veel meer.


Op deze manier kom jij erachter of het affiliate programma van AliExpress iets voor jou is. Op het eind trek ik ook nog een conclusie over of ik het programma zou aanraden.


Inhoudsopgave


Wat is het partnerprogramma van AliExpress

Om te weten wat het partnerprogramma van AliExpress is het handig om eerst te weten wat een partnerprogramma is.


Het partnerprogramma is een affiliate programma veel grote webshops en winkels hebben dit, omdat het erg voordelig is voor de marketing van het bedrijf.


Met zo’n partnerprogramma kunnen gewone mensen producten promoten van dat bedrijf. In ruil krijgen deze mensen hier commissie voor.


Dit wordt ook wel affiliate marketing genoemd en om hiermee te beginnen heb je dus wel een product nodig om te promoten.


Op partnerprogramma’s is dit dus mogelijk. AliExpress heeft dus ook zo’n programma en hier kan je je aanmelden wanneer je de producten van hen wil gaan promoten.


Voordelen AliExpress partnerprogramma

Om te weten of het partnerprogramma geschikt is voor jou is het erg handig om te weten wat de voor-en nadelen zijn. Dit zijn de voordelen van het partnerprogramma van AliExpress:


1. Erg groot programma. Je hebt keus uit ruim 150M producten om te promoten op dit platform.

2. Je krijgt hogere commissies bij producten die populair zijn. Voor de producten die hot zijn krijg je hogere commissies dan de basis commissie. Je kan dan wel tot 90% commissie krijgen.

3. Goede tools. Op AliExpress affiliate kan je erg goede tools vinden die jou helpen met promoten.


Nadelen AliExpress partnerprogramma

Er kunnen natuurlijk niet alleen maar voordelen aan een programma zitten. De nadelen hoor je minder vaak maar zijn net zo belangrijk op deze manier kan je een veel betere afweging maken.


1. Lage basis commissies. De basiscommissie is niet heel hoog en je kan maximaal 9% basiscommissie krijgen.

2. Negatief bekende kwaliteit. Het is bekend dat de kwaliteit van AliExpress niet altijd zo heel erg goed is en dit kan kopers afschrikken om toch niks via jou te kopen.Is het AliExpress partnerprogramma betrouwbaar

De betrouwbaarheid van een partnerprogramma is erg belangrijk en met chinese bedrijven is er vaak wel een vraagteken op het gebied van privacy en kwaliteit. Hoe goed is dit dan geregeld op AliExpress.


Echter lijkt AliExpress wel een betrouwbaar bedrijf te zijn wanneer je de reviews van het partnerprogramma leest. Het overgrote deel van de verkopers zit op 95% of meer positieve ervaringen en dit is natuurlijk erg goed.


Ik heb ook nog nooit gelezen dat AliExpress verkeerd omgaat met je gegevens of deze zelfs verkoopt, maar ze laten hier ook niet heel veel over los.


De klantenservice is toch wel een goed punt van AliExpress ze willen je graag helpen en doen dit ook heel erg goed.


Zo ver ik dus kan zien is AliExpress een best wel betrouwbaar platform om affiliate op te zijn, maar ze laten niet heel veel los dus het is toch vooral op ervaringen gebaseerd.


Ervaringen AliExpress partnerprogramma

De ervaringen bij AliExpress zijn erg wisselend als het gaat om het partnerprogramma veel mensen zijn erg positief, maar er zijn ook heel erg veel mensen die het een verschrikkelijk programma vinden.


Jan zegt bijvoorbeeld: Ben erg blij met mijn inschrijving op AliExpress er zijn veel producten en de klantenservice is erg goed.


Lucas zegt: AliExpress laat me compleet in de steek wanneer ik een product promoot krijg ik of het geld niet of het pakketje komt niet aan en krijg ik gezeik met de klant echt een heel erg slecht programma.


James zegt: AliExpress is een best wel redelijk programma alleen je ziet wel best vaak dat het platform fouten maakt zoals een pakketje niet versturen en klanten dan bij mij kunnen gaan zeiken.


Zoals je dus kan lezen zijn de ervaringen erg verdeeld en het lijkt erop dat het grootste probleem is dat pakketjes soms helemaal niet verstuurd worden waar je klant natuurlijk boos over wordt.


Waar mensen vaak wel blij mee zijn is het reusachtige aanbod dat je op AliExpress kan vinden waardoor je van allerlei soorten producten kunt gaan promoten.


Alternatieven voor het AliExpress partnerprogramma

Het doel om je aan te melden bij AliExpress affiliate is om een affiliate link te krijgen waarmee je kan gaan promoten.


Een affiliate link kan je op twee manieren krijgen namelijk met een affiliate netwerk of een affiliate programma. AliExpress is een affiliate programma.


Het verschil tussen deze twee types bedrijven is dat een programma altijd van een grote webshop of winkel is tijdens een netwerk dit niet is. Op een netwerk heb je daarom ook vaak producten van verschillende bedrijven en dit zie je dan niet op een programma, omdat een programma van één grote winkel is.


Om te weten of AliExpress een goed programma is moeten we natuurlijk weten wat de alternatieven zijn en dit kunnen dus programma’s maar ook netwerken zijn.


Enkele andere goede affiliate programma’s zijn: Bol.com, coolblue, Amazon, Wehkamp, booking.com en Decathlon.


Enkele goede affiliate netwerken zijn: PayPro, Daisycon, awin, TradeTracker en tradedoubler.


Dit zijn allemaal ook erg goede alternatieven. Elk programma/ netwerk heeft iets anders unieks waardoor elk platform goed is op zijn eigen manier.


Wat je vaak ziet is dat het aanbod aan producten groter is bij een programma en het commissiepercentage vaak juist hoger is bij een netwerk.


Naar mijn mening zijn er zeker betere alternatieven dan AliExpress. Er zijn genoeg platformen die betrouwbaarder zijn, betere ervaringen hebben en hogere commissiepercentages hebben denk bijvoorbeeld aan PayPro.


Wat bij AliExpress wel heel erg goed is het aantal producten op het platform zoveel producten zal je lang niet altijd op andere platformen tegen gaan komen.


Hoe meld je je aan voor het AliExpress affiliate programma

Heb je nu toch besloten om je aan te melden voor AliExpress affiliate dan moet je natuurlijk nog wel weten waar je je kan aanmelden.


De eerst stap is om naar de pagina voor affiliates te gaan op AliExpress. Om jou een beetje te helpen heb ik die pagina al gevonden en die kan je hier vinden.


Als je op deze pagina bent kan je jezelf registeren als je op de knop registreer klikt. Hier moet je dan je telefoonnummer invullen en uit welk land je komt.


Als je dit gedaan hebt krijg je een verificatie code naar je telefoon toe. Als je de verificatiecode hebt ingevuld moet je een wachtwoord opgeven en daarna je E-mail.


Vervolgens wordt er ook een verificatie naar je E-mailaccount gestuurd. Deze moet je dan weer gaan invullen. Wanneer je dit hebt gedaan is jouw account klaar voor gebruik.


Je moet dan even kijken waar je de producten kan gaan promoten dit wijzigt regelmatig bij updates. Op het moment dat ik dit artikel schrijf kan je het zien bij AD center, maar dit kan dus bij updates wijzigen.


Staat het dan niet bij AD center? Dan moet je even zoeken je zou het ook op het internet kunnen opzoeken en zo kom je zeker wel bij een goed antwoord terecht waar je iets mee kan.


Als je de producten hebt gevonden die je kan promoten ben je helemaal klaar om de producten van AliExpress te gaan promoten.


Korting krijgen met het partnerprogramma

Bestel je veel via AliExpress dan is korting natuurlijk altijd welkom en het idee is dan ook ontstaan om de producten die jij wil via jouw eigen affiliate link te bestellen waardoor je commissie krijgt over je eigen aankoop een soort korting dus.


Dit is vaak erg lastig, omdat bij de meeste affiliate programma’s strenge toelatingseisen hebben, maar bij AliExpress is dit niet het geval.


Het tweede obstakel bij de meeste programma’s is dan vaak ook dat het officieel niet mag en wanneer ze erachter komen je problemen kan gaan krijgen.


Bij AliExpress mag het eigenlijk ook niet, maar dit controleren ze niet heel erg streng waardoor je met een beetje voorzichtigheid vaak wel via jouw eigen affiliate link kan bestellen.


Pas op want dit kan natuurlijk fout gaan en dan zou de toegang tot het affiliate programma ontzegd kunnen worden. Pas hier dus altijd bij op. Ik zou het ook niet aanraden om het te vaak te doen, want dan kan het verdacht worden.


Het is dus zeker mogelijk om korting te krijgen via het AliExpress partnerprogramma, maar doe dit niet te vaak en er zitten natuurlijk altijd risico’s aan.


Conclusie: raad ik het programma aan

Simpel samengevat zou ik het partnerprogramma van AliExpress niet aanraden. Dit heeft een paar simpele redenen.


Er is natuurlijk wel heel erg veel aanbod op het platform, maar daar is eigenlijk het meeste wat positief is wel mee gezegd.


Het is namelijk een erg groot risico om je aan te melden bij AliExpress, omdat we weinig informatie over het affiliate platform hebben. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat bestelling helemaal niet afgeleverd worden en jij kan dan de boze klanten mogelijk krijgen.


Het commissiepercentage is in de basis ook best wel teleurstellend ook al kan dit wel hoger zijn bij populaire producten, maar dit zie je niet heel erg vaak en dan zijn de commissies toch best laag.


Ik zou het affiliate programma van AliExpress dus niet zomaar aanraden, maar wat voor platformen zou ik je dan wel aanraden?


Ik vind persoonlijk PayPro het allerbeste platform. Dit is een affiliate netwerk met hele hoge commissies die tot wel 80% kunnen stijgen. Haast alle producten hebben wel meer dan 50% aan commissiepercentage.


Hiernaast heeft PayPro ook unieke tools, zoals een score bij alle producten waar jij kan zien hoe goed deze producten gepromoot worden en jij beter kan kiezen welk product je gaat promoten.


Aangezien ik PayPro dus zo’n erg goed platform vind heb ik hier ook een artikel over geschreven dit artikel kan je hier lezen.


Hou er wel rekening mee dat affiliate netwerken en programma’s heel persoonlijk zijn en iedereen een andere voorkeur kan hebben. Daarom heb ik ook een artikel geschreven over de beste affiliate netwerken en programma’s en deze kan je hier lezen.


Ik zou AliExpress affiliate dus niet zomaar aanraden, maar wanneer je toch hiermee wilt beginnen kan je hier naar de log in pagina voor affiliates op AliExpress gaan.


Wat ik eerder zou aanraden is om nog even langer onderzoek te doen zodat je meer opties weet om te beginnen en zo goed een keuze kan maken. Als je niet lang onderzoek wilt doen kan je ook gewoon goed beginnen met PayPro naar mijn mening het beste platform.


Bedankt voor het lezen van dit artikel en ik wil je veel succes wensen met je affiliate marketing avontuur en onthoudt dat wanneer je door blijft zetten je het zeker zal gaan halen!


Kommentare


bottom of page