top of page

Affiliate Marketing zonder website


Wil jij starten met affiliate marketing, maar lijkt het jou niks om een website te maken. Dan kan je goed affiliate marketing beginnen zonder website. In dit artikel lees je alles over de verschillende manieren om te beginnen.Inhoudsopgave


Wat is affiliate marketing

Voordat we het over affiliate marketing zonder website gaan hebben is het natuurlijk wel handig dat je weet wat affiliate marketing is. Affiliate marketing is een online verdienmodel waar je producten van andere mensen promoot.

Dit is een heel mooi verdienmodel, omdat je zelf niet met voorraden zit enz., maar dat je eigenlijk gebruik maakt van andermans producten.


Geld verdienen met affiliate marketing is dus een goed verdienmodel. In dit artikel leggen we uit hoe je dit zonder website kan doen.


Voordelen affiliate marketing zonder website

Om een goede keuze te maken of jij liever met een website of zonder een website aan de slag gaat moet je natuurlijk de voor- en nadelen weten. Hieronder vind je eerst een paar voordelen.

  • Gratis, affiliate marketing zonder website kan gratis.

  • Het kan sneller gaan werken, omdat je niet eerst hoog in google hoeft te ranken.


Nadelen affiliate marketing zonder website

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan affiliate marketing zonder website.


  • Je business is niet echt van jou. Bijvoorbeeld als je op social media bezig bent kan je account verwijderd worden als je dingen doet die niet mogen en dan ben je jouw business kwijt.

  • Geen lange overtuigende artikelen. Je kan zonder website vaak minder makkelijk lange teksten schrijven en dus vaak ook minder overtuigend zijn.

  • Moeilijk om een passief inkomen op te bouwen


Affiliate marketing met website vs affiliate marketing zonder website

We hebben net de voor-en nadelen van affiliate marketing zonder website besproken, maar is het beter dan affiliate marketing met website.


Wij vinden affiliate marketing met website beter, maar beide manier zijn goed mogelijk. Wij vinden affiliate marketing met website beter, omdat een website echt van jou is en het meestal beter is voor de lange termijn.


Zonder website kan je wel sneller geld verdienen, maar als je eenmaal geld verdient met een website kan je een heel erg mooi passief inkomen opbouwen. Je moet met een website wel iets meer investeren. Beide manieren zijn nogmaals mogelijk dus doe vooral wat jezelf leuk lijkt.


Hieronder gaan we verschillende manieren bespreken voor affiliate marketing zonder website.


Affiliate marketing met forums

De eerste manier die we gaan bespreken is affiliate marketing met forums. Hiermee ga je op forums bepaalde berichten zetten waar je jouw affiliate link in gaat verwerken.

Het grote voordeel hiervan is dat je meteen de juiste doelgroep kan aanspreken door op de juiste forums te reageren. Het grote nadeel is dat je met erg strenge forumregels te maken hebt.


Op forums kan je ook negatieve reacties krijgen, omdat niet iedereen op zo’n bericht zit te wachten. Hou hier dus ook rekening mee.


Affiliate marketing met social media

De tweede manier die we gaan bespreken is misschien wel de bekendste manier voor affiliate marketing zonder website en dat is met social media.

Je kan dit eigenlijk echt toepassen op elk social media platform van facebook tot TikTok wij gaan de bekendste platformen bespreken.


Affiliate marketing met TikTok

De eerste social media manier is met TikTok. Dit is een erg goede en populaire manier. Je hebt vast wel eens zo’n TikTok video langs zien komen die een product aan het promoten was.

TikTok heeft een heel handig algoritme voor beginners waar de gebruikers van TikTok alleen video’s zien die ze waarschijnlijk leuk vinden. Voor beginners is het hierdoor relatief makkelijk viraal te gaan.


Dit brengt meteen ook wel een nadeel met zich mee, want als je al een groot account op hebt gebouwd zien je volgers dus lang niet altijd jouw video’s. Hierdoor is het moeilijker om echte fans op te bouwen en daarom ook moeilijker om van je fans klanten te maken.


Nog een nadeel is dat je geen link in de beschrijving van je video kan zetten dus je zal je affiliate link in je bio moeten zetten.


Affiliate marketing met Instagram

De tweede manier is met Instagram dit is net zoals TikTok een goede manier, maar heeft ook weer nadelen. Het voordeel ten opzichte van TikTok is dat je hier wel makkelijk fans kan krijgen als je eenmaal veel volgers hebt.


We komen dan meteen bij het nadeel en dat is dat het wel moeilijk is om veel volgers te krijgen en viraal te gaan. Je zou wel mensen naar je account kunnen krijgen om comments te plaatsen onder andermans posts van een beetje dezelfde doelgroep als die van jou.

Net als TikTok kan je op instagram ook geen links in de beschrijving van je posts zetten dus moet dit ook via je bio.


Affiliate marketing met facebook

De laatste manier die we bespreken voor social media maar zeker niet de minste manier is met facebook.

Het grote voordeel van facebook waarmee het zich onderscheid van de rest is dat je hier wel links in de beschrijving van je posts kan zetten en je makkelijk van je volgers klanten kunt maken.


Als je eenmaal veel volgers hebt zou je dan dus veel geld kunnen verdienen, maar veel volgers opbouwen kan best lastig zijn.


Social media platformen combineren

Het is natuurlijk ook mogelijk om op meerdere platformen actief te zijn. Je kan ze dan allemaal los van elkaar gebruiken, maar je zou ze ook aan elkaar kunnen koppelen.


Als je ze aan elkaar koppelt zou je makkelijker de sterke kanten van de platformen kunnen gebruiken. Je zou bijvoorbeeld volgers kunnen binnenhalen via TikTok en ze dan vervolgens doorsturen naar instagram of facebook waar je van je volgers makkelijker klanten kan maken.


Affiliate marketing met een mailinglijst

Het ontvangen van e-mails is in deze tijd heel erg normaal, daarom is het ook mogelijk om dit toe te passen met emailmarketing. Dit is een erg goede manier die vaak wordt overgeslagen dit komt, omdat je wel een mailinglijst op moet bouwen.


Vroeger kon je ook zo’n lijst kopen, maar dat is verboden geworden. Je moet dus wel zo’n lijst opbouwen hier zou je dan weer goed social media voor kunnen gebruiken. Dit zou je ook met een website kunnen doen, maar als je geen website wil maken is dit natuurlijk geen optie.

Als je eenmaal een mailinglijst hebt ga je mensen e-mails sturen en daarin verwerk je dan je affiliate link en zo kan je dan geld verdienen. Je moet hier wel altijd goed op de wetgeving letten, want de wetten zijn wel streng om mailtjes naar mensen te sturen.


Affiliate marketing met YouTube

De laatste manier die we gaan bespreken is met YouTube. Je zou YouTube kunnen zien als social media, maar wij vonden deze wel erg interessant dus bespreken we deze even los.


Via YouTube zou je ook best wel wat geduld moeten hebben, want je moet veel volgers gaan krijgen waarmee je dan een groot bereik opbouwt.


Het belangrijkste hiervoor is dat je unieke content maakt van hoge kwaliteit. Zo kan je je onderscheiden van de concurrenten en met unieke content willen mensen ook sneller iets van je kopen.


Bij YouTube kan je bij elke video die je plaatst links in de beschrijving van de video zetten dus dat is wel fijn om je affiliate links in te zetten.


Als je groot wordt op YouTube heb je één heel erg groot voordeel en dat is dat je ook met de mensen die je video’s kijken kan gaan verdienen. Als je affiliate marketing met YouTube succesvol toepast krijg je dus 2 soorten inkomstenbronnen.


Kan je een passief inkomen opbouwen zonder website

We hebben gezien dat het zonder website een stuk moeilijker is om een passief inkomen op te bouwen dan met een website, maar is het überhaupt wel mogelijk om zonder een passief inkomen op te bouwen.


Dit is wel mogelijk, maar is erg lastig. Om een passief inkomen op te bouwen is er eigenlijk één echte mogelijkheid en dat is het uitbesteden. Dit kost natuurlijk wel geld en hiermee snijd je dan ook weer in je winst.


Als je het aan de goede mensen uitbesteed zouden je video’s wel beter horen te worden dus je zou met deze uitbestedingen ook extra kunnen gaan verdienen.


Het is dus mogelijk om een passief inkomen er mee op te bouwen, maar houd er dus wel rekening mee dat dit erg lastig is. Als je dus echt graag een passief inkomen op wilt bouwen is affiliate marketing met een website misschien wel handiger.


Disclaimer

Wij merken dat er een heel erg vertekend beeld van affiliate marketing is. Dit komt, omdat er de laatste tijd veel leugens over affiliate marketing worden verteld. Wij waarschuwen je hier dus ook voor dat je er rekening mee kan houden.


De ergste leugen is dat je binnen een week rijk zal zijn met affiliate marketing. Affiliate marketing is een langetermijnproces dus je kan niet verwachten dat je binnen een week rijk zal zijn. Met een website kan het maanden tot wel jaren duren totdat je jouw eerste commissie verdient.


Zonder website kan dit dus wel sneller en dit zou dan ook wel binnen een week kunnen als je goed bezig bent, maar je zal binnen deze week nog niet meteen rijk zijn. Veel halen ook niet binnen de eerste week al commissie dus dit is zeker geen garantie.


Ondanks dat je al snel geld kan verdienen zullen dit aan het begin nog geen grote bedragen zijn. Voor grote bedragen zal je eerst jouw account of mailinglijst groot moeten maken zodat je een groot bereik hebt en dus heel makkelijk veel commissies kan krijgen.


Door deze eerste leugen hoor je ook vaak dat affiliate marketing niet meer mogelijk is. Dit verdienmodel is zeker nog mogelijk alleen als je denkt dat je binnen een week al rijk zal zijn zal het inderdaad niet werken.


De eerste leugen heeft dus eigenlijk deze leugen ook gecreëerd, want met de juiste mindset en geduld weet ik zeker dat jij ook succes kan behalen.


Er zijn dus genoeg leugens over affiliate marketing dus pas goed op met wat je gelooft en trap hier zeker niet in.


Cursussen over affiliate marketing

Als je serieus wilt beginnen met affiliate marketing zal je een cursus nodig hebben. De cursus die ik zelf heb aangeschaft en waar ik erg over te spreken ben is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Dit is een erg complete video cursus voor maar 47 euro wat voor een cursus erg goedkoop is. In deze cursus wordt affiliate marketing met website besproken, maar ook affiliate marketing met social media.


Jacko Meijaard is de meest verdienende affiliate marketeer van Nederland en België dus als iemand jouw affiliate marketing kan leren is Jacko het wel.


In deze cursus zit ook een erg actief ledengedeelte waar jij jouw vragen zou kunnen stellen als je vastloopt.


In Nederland zijn er ook niet zo heel erg veel alternatieven voor deze cursus. De enige eigenlijk goede andere Nederlandse cursus is


Deze cursus is helaas wel een stuk duurder (120 euro). Hierdoor vinden wij de affiliate marketing revolutie toch iets beter.


Affiliate marketing beginnen zonder website

Heb jij besloten om affiliate marketing te starten zonder website? Dan is het wel handig om te weten hoe dit werkt. Wij raden je dus aan om als je echt geld wilt gaan verdienen de affiliate marketing revolutie te volgen om de basis te leren.


Wij hebben hier voor jou ook even een kort stappenplan gemaakt wat jou kan helpen.


Stap 1: kies op welke manier je affiliate marketing zonder website wilt toepassen

Stap 2: Kies een niche. Let hierbij op dat je niche pas bij de manier hoe je affiliate marketing gaat toepassen

Stap 3: Kies een product. Het product moet altijd bij je niche passen

Stap 4: Ga aan de slag. Je moet nu echt aan de slag gaan op social media zou je nu content moeten gaan maken, bij forums berichten uploaden en bij E-mailmarketing mails gaan sturen.

Stap 5: Opschalen en uitbesteden. Als je geld gaat verdienen is het wel een goed idee om te gaan opschalen en uitbesteden zo word je content beter en hoef je zelf minder te doen.


Conclusie

Naar onze mening is affiliate marketing met website de beste methode vooral op de langere termijn, maar op de korte termijn kan je ook erg veel geld verdienen met affiliate marketing zonder website. Wanneer je dus snel geld wilt verdienen is dit dus een goede manier.


Als je serieus wilt beginnen raden wij zeker aan om een cursus aan te schaffen. De eerder besproken Affiliate Marketing Revolutie is hier echt ideaal voor!!!


Kommentarer


bottom of page