top of page

Affiliate Marketing voor dummies


De affiliate wereld is de laatste jaren erg groot geworden. De kans is dus ook groot dat je hier wel eens wat van hebt gehoord. Op internet wordt het vaak best ingewikkeld uitgelegd. In dit artikel affiliate marketing voor dummies is affiliate marketing simpel uitgelegd.Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen. Dit is niet zoals een normale baan, maar dit kan je vanuit huis doen. Affiliate marketing kan je op verschillende manieren toepassen.


De bekendste manieren zijn om een eigen website te maken of met social media. Het doel van affiliate marketing is om producten van andere bedrijven te promoten.


Om geld te verdienen maak je dus eigenlijk reclame voor het bedrijf. Het enige grote verschil met gewoon reclame maken is dat je niet vast geld krijgt, maar je krijgt geld als het product waar je reclame voor maakt via jouw link wordt verkocht.


Als dit gebeurt krijg je een deel van de verkoopprijs als beloning. Bijvoorbeeld als je een product van 500 euro promoot en hier krijg je dan 10% commissie op. Dan krijg je dus per verkoop via jouw link 50 euro.


Het voordeel van dat je geen vast bedrag per maand krijgt is dat je zo veel kan verdienen als je zelf wilt. Er zit dus eigenlijk geen limiet op. Het nadeel hiervan is dat je geen zekerheid hebt en vaak in het begin minder verdient. Dit moet je namelijk opbouwen.


Hoe start je met affiliate marketing

Om te starten met affiliate marketing heb je een affiliate link nodig. Zo’n affiliate link is een link met een klein stukje unieke code. Door deze code weet het bedrijf waar je voor promoot dat jij het product hebt gepromoot en dat ze jouw commissie moeten geven.


Zo’n link kan je niet zomaar krijgen. Hiervoor moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk of een affiliate programma. Dit zijn bedrijven waar je affiliate links kan krijgen.


Affiliate programma’s zijn vaak onderdeel van een grote webshop, zoals een bol.com of coolblue. Het voordeel van hier je affiliate link vandaan halen is dat je veel soorten producten kan promoten. Op bol.com staat bijvoorbeeld echt van alles en je hebt dus veel keus.


Affiliate netwerken zijn geen onderdeel van een webshop en hebben daarom ook een minder groot aanbod. Het voordeel van een affiliate netwerk is dan weer dat het percentage commissie dat je krijgt over het algemeen veel hoger is dan bij een affiliate programma. In Nederland zijn er veel affiliate netwerken, zoals een PayPro of daisycon.


Als je een affiliate link hebt ben je ready om producten te gaan promoten. Hier zijn dus verschillende manieren voor. Je kan het doen met een website, maar ook zonder een website.


Je kan bijvoorbeeld met social media doen maar ook met forums of zelfs platformen als discord of snapchat. Je hebt dus veel opties en je moet zelf bepalen wat voor jou geschikt is.


Heb je een manier uitgekozen? Dan kan je nu gaan promoten. Bij het begin zal dit nog niet zo hard gaan, maar als je eenmaal veel bezoekers krijgt kunnen de commissies gaan binnenstromen.


Zorg dus wel dat in de posts die je plaatst dat je daar echt een affiliate link inzet, want anders kan je commissies mislopen.


Je moet natuurlijk niet blind gewoon een account of website oprichten, want je moet wel een niche hebben. Dit is dat je een richting op moet, zoals bijvoorbeeld de fitnessbranche of de geld verdienen branche. Dit moet natuurlijk ook passen bij jouw product. Je kan namelijk moeilijk een product over fitness promoten als je content maakt over geld verdienen.


Kies dus een niche en zorg dat je product in die niche past. Als je dit allemaal hebt gedaan ben je ready om te promoten.


Wil je uitgebreider weten hoe je moet starten dan hebben we hier ook een 10 stappenplan om te starten.


Hoeveel geld kan je verdienen met affiliate marketing

Om te kiezen of je aan de slag wilt is het natuurlijk wel belangrijk om te weten hoeveel je eigenlijk kan verdienen.


Dit antwoord is helaas heel erg teleurstellend, want dat kan ik niet voor jou zeggen. Hoeveel je verdient met affiliate marketing ligt heel erg aan jouw inzet en creativiteit.


Wat ook belangrijk is dat je niet opgeeft, want aan het begin verdien je vaak nog heel weinig of zelfs helemaal niks. Ik weet eigenlijk wel zeker dat als je consistent posts publiceert en je dit lang genoeg volhoud je zeker wel succesvol kan gaan worden en veel gaat verdienen.


We hadden ook al gezegd dat er geen limiet op affiliate marketing zit. De beste verdienende affiliate marketeer van Nederland verdient nu al ruim 75.000 per maand. Deze affiliate marketeer is Jacko Meijaard en hij heeft ook een affiliate cursus.


Jacko verdient dus heel erg veel maar dit ging ook nog niet zonder slag of stoot. De eerste 3 maanden had Jacko namelijk nog geen één commissie verdient. Je ziet hier dus ook aan dat je gewoon goed moet volhouden en dan komt het vanzelf wel goed.


Kan je een passief inkomen verdienen met affiliate marketing en wat is dit?

Je hoort mensen vaak zeggen dat je een passief inkomen met affiliate marketing kan verdienen, maar wat is een passief inkomen eigenlijk en kan dit echt wel met affiliate marketing?


Een passief inkomen is een inkomen waar je zelf niet voor hoeft te werken. Op deze manier verdien je dan ook meer, omdat je business dan 24 uur per dag 7 dagen in de week voor jou werkt.


Je verdient dan natuurlijk meer dan wanneer het maar 8 uur per dag voor 5 dagen in de week werkt.


De mensen die dit zeggen hebben gelijk, want je kan inderdaad een passief inkomen opbouwen met affiliate marketing, maar dit is niet altijd het geval.


Om een passief inkomen op te bouwen zal je affiliate marketing met een website moeten doen, want met bijvoorbeeld social media zal je actief moeten blijven posten om geld te blijven verdienen.


Door deze reden vinden wij affiliate marketing met een website eigenlijk ook de beste manier van affiliate marketing.


Als je een website hebt heb je ook nog niet gelijk een passief inkomen hier moet je eerst actief mee bezig zijn. Je moet blogs op jouw website plaatsen die bezoekers aantrekken en als je eenmaal genoeg blogs hebt dan heb je een passief inkomen. Dit kan je natuurlijk altijd nog vergroten als je meer blogs post.


Om een passief inkomen te verdienen moet je dus affiliate marketing met een website toepassen en je moet eerst actief bezig zijn om later een passief inkomen op te bouwen.


Dit kan dus wel even duren verwacht daarom ook niet dat je morgen direct een passief inkomen hebt opgebouwd.


Cursussen affiliate marketing voor dummies

Als je nog niet heel erg veel verstand hebt van affiliate marketing wat waarschijnlijk voor jou geld als je dit artikel leest dan kan het handig zijn om een cursus aan te schaffen om de basis van affiliate marketing te leren.


Je wilt natuurlijk niet een te dure cursus aanschaffen om mee te beginnen vooral als je er nog geen verstand van hebt.


De cursus de affiliate marketing revolutie van de bovenstaande genoemde Jacko Meijaard is hier echt perfect voor.


De cursus kost maar 47 euro en je leert de basis van affiliate marketing. Deze cursus is dus echt ideaal als je er nog niet zoveel verstand van hebt. Er is ook een ledengedeelte bij de cursus waar je je vragen kan stellen als je er niet uit komt.


Wat ook nog een groot voordeel is dat de cursus gemaakt is door de best verdienende affiliate marketeer van Nederland en België namelijk Jacko Meijaard. Als iemand jou dus affiliate marketing kan leren is hij het dus wel.

Affiliate marketing tips en tricks voor dummies

Om je nog even op weg te helpen hebben we hier een lijstje met gratis tips over affiliate marketing.


· Denk altijd lange termijn. Probeer zo veel mogelijk geld te verdienen dat over 10 jaar ook nog werkt

· Geeft niet op. De meeste mensen falen met affiliate marketing, omdat ze opgeven affiliate marketing is een lange termijn proces en kan soms wel maanden duren.

· Maak unieke content. Het heeft geen zin om content te kopiëren.

· Kies een niche waar je veel vanaf weet. Het is makkelijker om content te maken over iets waar je veel van weet.

· Blijf consistent aan je business werken. Consistent aan je business blijven werken is key voor succes.


Is affiliate marketing de moeite waard

Ik vind affiliate marketing zeker de moeite waard. Als je consistent ermee bezig bent is het bijna zeker dat je een leuk (extra) inkomen kan verdienen.


Door dit artikel te lezen heb je al veel basis informatie gekregen affiliate marketing is helaas alleen een stuk gecompliceerder dan dit en wij raden daarom ook aan om de affiliate marketing revolutie aan te schaffen om jou de lastigere dingen van affiliate marketing te leren.


Deze cursus kost nu nog maar 47 euro dus ik zou zeggen wacht niet en schaf nu de affiliate marketing revolutie aan.


Comments


bottom of page