top of page

Affiliate marketing niches 2023affiliate marketing niches 2023

Een niche is heel erg belangrijk voor affiliate marketing en het is daarom ook handig dat je een goede niche kiest. In dit artikel leggen we uit wat belangrijk aan een niche is en ik noem 20 voorbeelden van goede niches.Inhoudsopgave

· Crypto


Wat is een niche

Een niche is een specifieke richting waar je jouw onderneming op specialiseert. Een voorbeeld van een niche is bijvoorbeeld afvallen.


In het begin kan zo’n grote niche zoals afvallen vaak te veel concurrentie bevatten. Om dan alsnog bezoekers binnen te krijgen kan je je specialiseren in micro-niches binnen jouw niche.


Je zou onder het thema afvallen bijvoorbeeld kunnen denken aan thuis afvallen zonder cardio of afvallen zonder een dieet. Je kan hier zelf je fantasie op los laten en op deze manier kan je ook in een grote niche bezoekers binnen krijgen door micro niches.


Een niche is echt heel erg belangrijk ten eerste is het voor jezelf handig om te weten waar je ongeveer over kan gaan schrijven.


Maar het is ook handig om bezoekers aan te trekken. Je kan namelijk veel makkelijker hoger komen in google als je je specialiseert in één onderwerp en dit zou je later kunnen uitbreiden, maar met één onderwerp beginnen is belangrijk.


Dat je zo makkelijker hoog in google komt, omdat met meerdere niches google niet goed begrijpt waar ze je op moeten laten ranken. De 2e reden hiervoor is dat google de wensen van de bezoekers zo veel mogelijk probeert te behalen.


Over het algemeen vinden bezoekers gespecialiseerde websites fijner. Als je iets over afvallen zoekt wil je ook minder snel iets lezen op een website die iets zegt over afvallen, spiritualiteit, geld verdienen en nog veel meer dan een website die echt gespecialiseerd is in afvallen en hier ook veel vanaf weet.


Een niche is dus belangrijk voor jezelf maar ook om hoger in google te belanden en tot slot is het ook belangrijk om bezoekers langer op je website te houden. Dit komt omdat bezoekers een website met een duidelijke niche fijner vinden.


Wat is belangrijk bij een niche

Bij een niche zijn een paar dingen erg belangrijk. Het eerste dat belangrijk is dat er genoeg vraag binnen de niche is. Het wordt namelijk moeilijk bezoekers te krijgen als nog niemand van de niche heeft gehoord.


Aan de andere kant moet er ook niet te veel concurrentie in de niche zijn het is vaak hoe meer vraag hoe meer concurrentie dus je moet een tussenweg vinden tussen te veel concurrentie en te weinig vraag.


Er moeten ook producten beschikbaar in de niche zijn, want als er geen goede producten zijn kan je niks promoten. Een goed product moet ook genoeg vraag hebben en genoeg commissie wanneer je het product promoot.


Het laatste waar je rekening mee moet houden is dat je de niche zelf leuk moet vinden. Dit is een hele onderschatte voorwaarde. Als je de niche namelijk zelf niet leuk vindt is het veel moeilijker om er over te schrijven en zo zal de content dan ook minder zijn.


Affiliate marketing niches 2023 de 20 beste affiliate niches (lijst)

De affiliate marketing niches die het beste in 2023 zijn naar mijn mening deze lijst:


1. Geld verdienen

· Crypto

· Affiliate marketing

· Investeren/ beleggen

· Vastgoed

· Ondernemen

2. Gezondheid

3. Spiritualiteit

4. Hobby’s

5. Mode

6. Vakanties

7. Online casino’s

8. Tech

9. Sport

10. Huisdieren

11. Dating/ liefde

12. Duurzaamheid

13. Beveiliging

14. Gamen

15. Muziek

16. Fotografie

17. Vegetarisch en veganistisch

18. Persoonlijke ontwikkeling

19. Golf

20. Huisdecoratie


In de hoofdstukken hieronder gaan we alle niches stuk voor stuk uitwerken


Geld verdienen

De geld verdienen branche is één van de allergrootste niches dit komt, omdat eigenlijk iedereen rijk wilt worden en er daarom heel erg veel vraag in de niche is.


Er is daarom ook heel erg veel concurrentie waardoor je het best eerst in een kleinere deel niche kunt gaan specialiseren.


Deze niches zijn gelukkig ook erg populair maar vaak ook iets te populair dus in zo’n niche kan je het best micro-niches gaan kiezen.


Ik bespreek in de volgende paar hoofdstukken een paar populaire deel niches en mogelijke micro-niches daarbij. De deel niches die besproken gaan worden zijn: Crypto, affiliate marketing, investeren/beleggen, vastgoed en ondernemen.


Crypto


affiliate marketing niches foto cryptdmunt

Crypto is heel erg populair dit komt, omdat veel munten hele grote sprongen kunnen maken en mensen zien zo een manier om snel rijk te worden.


Als je in de geld verdienen branche gaat specialiseren zal je veel zien dat mensen rijk willen worden, maar niet de moeite willen nemen om rijk te worden. Ze zoeken dan vooral naar snelle oplossingen die vaak niet werken of erg risicovol zijn.


Crypto is hierdoor erg populair, maar vooral veel mensen verliezen hier hun geld, omdat het heel erg risicovol is. Als je in deze niche actief bent moet je mensen daarom ook altijd waarschuwen voor de risico’s


Dat dit zo risicovol is kan voor jou ook weer een kans zijn. Met crypto kan je namelijk veel geld verdienen als je er verstand van hebt. Je zou daarom een cursus over crypto kunnen gaan promoten zo hebben de mensen er meer verstand over en heb jij jouw geld binnen.


Wat ook een populair soort product is om te promoten in de crypto markt zijn brokers denk bijvoorbeeld aan een bitvavo. Bij bitvavo krijg je dan 15% op de handelskosten van alle mensen die je hebt aangebracht op het platform.


Dit is in veel gevallen niet heel erg veel alleen als je een keer geluk hebt dat iemand heel erg veel gaat investeren krijg jij ook heel erg veel. Als je erg veel mensen aan brengt kan je ook echt een passief inkomen creëren, omdat als mensen blijven handelen blijf jij ook gewoon geld binnen krijgen.


Crypto is dus erg populair en daarom is het ook een competitieve markt. Hier zal je dus ook echt voor micro-niches moeten gaan. Denk bijvoorbeeld aan: De beste cryptomunten van 2023 om langdurig in te investeren of duurzame cryptomunten die stabiel zijn.


Affiliate marketing

Als je met affiliate marketing bezig bent kan het ook wel aantrekkelijk zijn om hier dan het ook over te gaan doen.


Het grote voordeel hiervan is dat je zelf ook aan affiliate marketing doet en daarom er veel over kan schrijven.


Voor affiliate marketing is het wel altijd handig om te zeggen dat je hier niet binnen een week rijk mee zult worden en dat je er echt voor moet werken. Dit komt omdat mensen dit vaak wel denken en het niet waar is. Wanneer je dit niet zegt is de kans er dat je tegen veel refunds aan zult lopen.


Voor affiliate marketing is het heel erg populair om cursussen te promoten denk aan de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Je zou ook affiliate netwerken en programma’s kunnen promoten.


Affiliate marketing is ook een te populaire niche en enkele sub-niches ervoor zijn: Affiliate marketing zonder website of affiliate marketing website maken.


Investeren/ beleggen

Om rijk te worden en rijk te blijven is het belangrijk om een deel te investeren of te beleggen. Best veel mensen beginnen dit ook te weten waardoor dit ook een goede niche is.


Je zou hier ook weer cursussen kunnen promoten, maar je zou zoals bij crypto ook brokers kunnen promoten. Het is hier ook wel weer belangrijk om mensen op de risico’s van investeren te wijzen.


Goede micro-niches voor investeren/beleggen zijn: Passief beleggen in ETF’s of de beste aandelen voor actief traden die volunteer zijn.


Vastgoed

Vastgoed is eigenlijk ook een vorm van investeren/beleggen, maar met vastgoed gaat het natuurlijk vaak wel om meer geld.


In de vastgoed wereld zijn ook best veel regels dus hier moet je jouw bezoekers wel op wijzen. Vastgoed is normaal best stabiel en gaat vaak naar boven, maar de markt kan crashen dus er zitten zeker wel risico’s aan.


In de vastgoed branche kan je weer cursussen promoten maar ook platformen zoals een funda of direct huizen als je contact opneemt met de eigenaren en hier afspraken over maken.


Sub-niches voor vastgoed zijn: Investeren in vastgoed zonder een hoge inleg of investeren aan vastgoed zonder veel werk te leveren.


Ondernemen

Wanneer je aan rijke mensen denkt zullen het waarschijnlijk bijna allemaal ondernemers zijn. Als je echt Biljonair wilt worden of nog veel meer heb je de grootse kans met een eigen bedrijf.


Omdat mensen rijk zijn en ondernemen aan elkaar koppelen is ondernemen ook heel erg populair. Aan ondernemen zitten natuurlijk ook weer risico’s waar je de mensen op kan waarschuwen.


Je kan in deze niche echt van alles promoten dit ligt ook een beetje aan welke sub-niche je kiest. Je zou bijvoorbeeld werkplekken of kantoren kunnen promoten, maar ook ander tools die in je sub-niche passen.


Als je bijvoorbeeld over ondernemen in de dieren branche kan je hondentuigjes aanbieden of dierenvoedsel en zo kan je in elke sub-niche wel een interessant product promoten. Als je schrijft over hoe je een kledingwinkel start zou je bijvoorbeeld een pand kunnen promoten of juist kleding.


Je kan je product bij deze niche dus een beetje baseren op je gekozen sub-niche en zo kan je ook je eigen fantasie er op loslaten.


Gezondheid

Naast geld verdienen is gezondheid ook een hele belangrijke niche iedereen wil natuurlijk gezond zijn en hier heeft dan ook echt iedereen mee te maken.


Gezondheid is ook een hele brede niche. Je kan van alles in de gezondheidsniche doen denk bijvoorbeeld aan tips geven over gezonde voeding of tips te geven over hoe je jouw immuunsysteem versterkt.


Er zijn natuurlijk nog veel meer onderwerpen wat wel belangrijk is om je weer te specialiseren in een micro-niche in de gezondheid niche is namelijk de nodige concurrentie.


De gezondheidsniche is dus ook een goede niche en ook een belangrijke. Als je in deze niche aan de slag gaat raad ik aan om ook echt goede tips te geven, want op deze manier kan je serieuze positieve impact op iemands leven hebben.


Spiritualiteit

Sinds de coronacrisis zie je dat veel meer mensen het spirituele pad zijn gaan bewandelen en daardoor is dit ook een erg goede niche geworden.


Deze niche is voor lang niet iedereen geschikt, want heel veel mensen hebben niks met spiritualiteit en als dit bij jou het geval is zal ik deze niche ook echt niet aanraden.


Spiritualiteit is nog net iets minder competitief dan andere niches dus hier kan je het ook doen met deel-niches en heb je echt geen micro-niches nodig.


In de spirituele wereld zijn er ook programma’s om je te helpen te verlichten en dat is iets wat je goed kan promoten, maar je zou ook iets zoals een meditatie app kunnen promoten.


Hobby’s

Veel mensen hebben een hobby en daardoor is dit ook een hele erge populaire niche. Het handigst is om je op één hobby te specialiseren denk aan tekenen.


Het fijne aan deze niche is dat je zelf kan bepalen wat je doet voor hobby en kies dus ook iets wat jezelf leuk vindt. Heb je zelf een hobby en vind je dit leuk dan is dit ideaal voor affiliate marketing.


Je zou dan mogelijk producten kunnen promoten die je nodig hebt voor deze hobby. Bij tekenen zou je bijvoorbeeld tekenpotloden kunnen promoten of als je hobby voetballen is kan je voetbalschoenen of voetballen promoten.


In de hobby niche kun je dus echt alle kanten op en iets doen wat je echt leuk vindt. Dit is naar mijn mening dan eigenlijk ook de beste optie als je een hobby hebt die je echt leuk vindt om te doen.


Op deze manier kan je met plezier content maken en zo wordt de content dan ook beter.


Mode

Kleding, sieraden en hoe je eruitziet is in de hedendaagse samenleving heel erg belangrijk. Het is daarom ook niet gek dat mode hier tussen staat.


Ben je zelf veel van altijd bij de mode te horen dan is dit een goede niche voor jou. Je kan met jouw ervaringen met mode en enthousiasme veel mensen helpen en veel geld verdienen.


Bij mode kan je heel erg veel producten promoten je kan bijvoorbeeld voor kleding gaan, sierraden of schoenen en nog veel meer.


Mode is wel weer een competitieve niche dus zal je een micro-niche moeten kiezen bijvoorbeeld: De mooiste modes die in de laatste 10 jaar zijn geweest voor vrouwen of mode voor mannen uit de jaren 80.


Vakanties

Vakanties wie houdt er nou niet van. In de vakantie branche gaat veel geld om en veel meer grote spelers zijn het nut van affiliates in gaan zien.


Denk bijvoorbeeld aan grote bedrijven, zoals een booking.com hebben nu een eigen affiliate programma voor affiliates.


Deze niche heeft dus voordelen maar ook een nadeel namelijk dat op sommige momenten in het jaar het een stuk minder populair is dan in vakantie momenten. Je kan dus niet verwachten dat je in de ene maand even veel verdient als in een ander.


In deze niche zal je wel weer voor een micro-niche moeten kiezen dit kan bijvoorbeeld een specifiek land zijn. Het is makkelijker om dan een land te kiezen waar je zelf al keren bent geweest.


Online casino’s

Casino’s worden steeds meer online en zijn erg populair de laatste tijd vooral onder de jongeren is het een grote hype.


Je kan vaak geld verdienen door online casino’s te promoten en daarvoor krijg je dan vaak een vast bedrag als je iemand aan brengt of je krijgt geld voor hoeveel de aangebrachte gebruiker inlegt.


Om meer originele content te maken op je website kan je naast het promoten van de online casino’s ook tips geven en wat de beste spellen zijn.


Bij casino’s is de kans om verlies te maken natuurlijk erg groot en je moet je bezoekers dan echt waarschuwen dat er een grote kans is dat ze hun geld kunnen kwijtraken.


De online casino niche is nog niet extreem populair maar wel groeiend dus mogelijk zal je wel voor micro-niches moeten gaan.


Tech

Tech is misschien wel de niche waar de meeste concurrentie is het is namelijk echt een hele populaire niche voor affiliate marketing.


Omdat het zo populair is het niet de niche die ik echt specifiek zou aanraden, maar ondanks de concurrentie is het echt nog steeds mogelijk.


Tech kan je namelijk heel breed inzetten en daarom zullen er echt wel micro-niches en sub niches zijn waar nog niet zo heel erg veel concurrentie is en waar jij dus nog gebruik van kan maken.


Tech zou ik dus niet per sé aanraden, maar als jij het leuk vindt is het zeker nog wel een goede niche. Wanneer je dan nog een goede micro-niche kan vinden dan heb je zeker nog een kans om er tussen te komen.


Sport

Op TikTok en andere social media platformen is naar de sportschool gaan heel erg populair geworden en jongeren weten volgens onderzoeken de laatste tijd ook heel erg goed de sportschool te vinden.


In deze niche liggen dus ook echt heel erg veel kansen. Je kan van alles promoten denk aan sportschool abonnementen, sportshakes of thuissport apparatuur.


Je kan je in veel niches specialiseren denk aan: Thuis sporten, shakes of beste oefeningen voor progressie.


Als jij dus zelf veel verstand van sport hebt dan kan dit een hele goed niche voor jou zijn. De vraag is namelijk erg hoog en er wordt erg veel op gezocht. In de niche zijn ook genoeg interessante producten.


Huisdieren

Wanneer je zelf wel eens een huisdier hebt gehad dan zal je ook wel weten dat een huisdier echt een deel uit kan maken van je familie en mensen zullen daarom ook erg veel doen voor hun lieve huisdieren.


Je kan in deze niche weer van alles promoten denk aan eten, snoepjes, speeltjes of voor de mensen die nog geen dier hebben de dieren zelf.


Ik raad wel aan om altijd alleen maar goede producten te promoten, want je wilt geen mensen op je dak hebben die boos zijn, omdat het matige producten waren.


Je kan naast je promoot artikelen ook informatieve artikelen schrijven zoals hardlopen met je hond of op vakantie gaan met je hond en zo kan je heel erg veel bedenken.


Huisdieren zijn naar mijn mening dus echt een hele leuke niche om aan de slag te gaan wanneer je zelf erg van huisdieren houdt.


Dating/ liefde

Bijna iedereen wilt natuurlijk de liefde van hun leven vinden en een gezellig gezin krijgen hierdoor is de liefde branche ook heel erg groot.


Er zijn genoeg datingcoaches die ook programma’s of cursussen hebben die je kan promoten denk bijvoorbeeld aan de grootste datingcoach van Nederland en België Daan de Ram. Hij heeft programma’s en cursussen die je helpen en die kan je via PayPro promoten.


De dating en liefde niche is een hele leuke niche als je zelf ook romantisch bent. Zo kan je mensen echt helpen en misschien vinden ze dankzij jou dan wel de liefde van hun leven.


Duurzaamheid

Mensen worden steeds bewuster van dat de aarde snel aan het opwarmen is en steeds meer mensen kiezen er daardoor ook om duurzaam te gaan leven.


Zonnepanelen en allemaal andere duurzame dingen worden steeds meer aangeschaft en er worden steeds meer duurzame huizen gebouwd.


Jij zou in deze niche dan producten, zoals zonnepanelen kunnen gaan promoten en zo jouw commissies binnen halen.


Als niet commerciële artikelen kan je dan goed schrijven over verduurzamingstips of je zou natuurlijk ook altijd reviews kunnen gaan schrijven.


Beveiliging

Een inbraak wil natuurlijk niemand hebben en aangezien de technologie om dit te voorkomen steeds beter wordt willen mensen dit graag hebben om inbraken te voorkomen.


Jij kan deze producten dus goed promoten denk bijvoorbeeld aan een beveiligingscamera of een inbraak voorkom systeem.


Op deze manier kan je mensen helpen hun huizen tegen inbrekers te maken en je zou ook gewoon tips kunnen geven om inbraken tegen te gaan denk aan het licht aan zetten en zo.


In deze niche gaat erg veel geld in en als er weer eens een inbraak in de buurt van een persoon is zullen er vaak mensen bang worden en ook inbraakbeveiliging willen hebben waardoor de niche steeds blijft groeien.


Gamen

Gamers je kent ze wel willen vaak alle nieuw spulletjes om zo goed mogelijk te zijn moet alles natuurlijk ook snel zijn. Hierdoor kopen gamers jaarlijks nieuwe spullen en kan jij de nieuwe technologie aan deze gamers blijven promoten.


Wat je kan promoten is natuurlijk niet zo heel erg moeilijk je kan gewoon alles promoten wat een gamer nodig heeft denk aan monitoren, laptops, games, muis, toetsenbord en nog veel meer.


De gamen niche is dus erg breed en er liggen zeker kansen in. Kies in deze niche wel een deel niche omdat anders je website simpelweg te breed wordt.


Muziek

Wist je dat in 2017 wel 10% van de Nederlanders een muziekinstrument bespeelde dat zijn dus erg veel mensen en daardoor is dit een niche met best weinig concurrentie maar wel veel vraag.


Speel jij zelf een instrument of vind je muziek erg leuk dan kan dit een hele goede niche voor jou zijn.


Je zou muziekinstrumenten kunnen verkopen maar ook lessen van bepaalde personen promoten of begeleidingsapps kunnen promoten.


De muziek niche is dus een hele goede niche als je zelf ook een instrument speelt. Is dit niet het geval zou ik deze niche nou niet echt per sé aanraden, maar als je het wel leuk vindt zou het wel kunnen.


Fotografie

Fotograferen is een populaire hobby en voor de mensen die zelf fotograferen zullen weten dat zulke toestellen en lenzen echt heel erg duur kunnen zijn.


Professionele fotografen hebben de nieuwste lenzen en toestellen nodig waardoor er vaak nieuwe dingen worden gekocht en hierdoor kan jij ze promoten voor commissie.


Fotografie is wel eigenlijk alleen maar een geschikte niche als je zelf fotografeert of het heel erg interessant vindt.


Dingen die je kan promoten zijn bijvoorbeeld fototoestellen of lenzen.


Vegetarisch en veganistisch

Dieren eten wordt steeds minder gedaan en steeds meer mensen kiezen om vegetarisch of zelfs veganistisch te worden. Deze niche groeit dus snel en ik verwacht dat deze niche nog wel door zal blijven groeien.


Je kan goed vegetarische of veganistische producten promoten en zo je commissies binnenhalen.


Als niet commerciële artikelen kan je dan reviews schrijven over producten of tips geven hoe vegetarisch en veganistisch toch erg lekker gemaakt kan worden.


Dit is wel een niche dat weer een stuk makkelijker is als je zelf vegetarisch of veganistisch bent.


Persoonlijke ontwikkeling

Iedereen wilt natuurlijk de beste versie van zichzelf worden en er is daarom ook heel erg veel vraag naar persoonlijke ontwikkeling.


Dit is natuurlijk wel een hele brede niche dus je moet je hier wel ergens in specialiseren. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn in niches die we al eerder hebben besproken, zoals gezondheid, sporten, spiritualiteit of geld verdienen, maar het kan natuurlijk ook in een andere sub-niche onder persoonlijke ontwikkelingen.


Wat voor producten je kan promoten ligt dus ook heel erg aan welke sub-niche je kiest, maar in eigenlijk wel elke niche kan je cursussen promoten of spullen die je nodig hebt voor de niche.


Voor niet commerciële artikelen ligt het dus ook aan welke sub-niche, maar reviews en informatieve artikelen kunnen altijd wel.


Golf

Dit is misschien wel een verassende dat toch een sport zoals golf hiertussen staat. Dit komt omdat vooral veel rijke mensen golfen en hierdoor is er best wel veel geld actief in deze niche.


Golf is wel een ingewikkelde niche waar je of veel verstand over moet hebben of veel onderzoek naar moet doen. Heb je geen verstand van golf en heb je geen zin om er veel onderzoek in te doen zou ik als ik jou was niet in deze niche beginnen.


Golf is nog niet een hele erge competitieve niche dus hier hoef je je niet extreem te gaan specialiseren om hoog in google te komen.


Voor niet commerciële artikelen kan je tips geven hoe je beter wordt in de sport en je kan natuurlijk altijd reviews schrijven.


Huisdecoratie

Veel mensen willen een mooi huis hebben en decoratie is daarom heel erg belangrijk. Decoratie moeten de mensen natuurlijk kopen en hier kan jij gebruik van maken.


Decoratie moet natuurlijk ook best vaak vervangen worden dus mensen blijven maar nieuwe dingen kopen waardoor er meer dan genoeg vraag in deze niche is.


Huisdecoratie is een erg grote niche en je kan je dan ook veel beter specialiseren op één kamer denk bijvoorbeeld aan huisdecoratie in de woonkamer of slaapkamer.


Op deze manier wordt je website niet te breed en heb je een stuk minder concurrentie. Als overige artikelen kan je tips geven hoe je je huis mooi kan inrichten.


Conclusie

In dit artikel heb je dus veel goede voorbeeldniches gehad die jij kan gebruiken. Als geen één van deze niches je leuk lijkt raad ik je aan om nog door te zoeken, want de niche waar je in zit leuk vinden is heel erg belangrijk.


In de niche die je kiest moet ook genoeg vraag zijn en niet te veel concurrentie neem dit dan ook mee in de keuze die je maakt voor je niche.


Het is vaak hoe meer vraag hoe meer concurrentie er ook is dus hou hier dan ook rekening mee.

Comments


bottom of page