top of page

affiliate marketing met website


affiliate marketing met een website afbeelding

Affiliate marketing met een website is de populairste manier van affiliate marketing en als je met affiliate marketing wilt beginnen is de kans dus ook groot dat je met een website wilt beginnen. In dit affiliate marketing met website artikel leg ik je uit wat het is hoe het werkt en hoe jij ook kan beginnen.


Inhoudsopgave


Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is een erg populair online verdienmodel en waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord. De laatste jaren is het namelijk heel erg populair.


Met affiliate marketing verdien je geld door producten van andere bedrijven te promoten. Je kan op verschillende manieren promoten denk bijvoorbeeld aan social media, e-mailmarketing en dus ook met een website.


Met affiliate marketing verdien je per product dat je succesvol promoot een percentage van de verkoopprijs aan commissie. Als het product bijvoorbeeld 100 euro kost en je 30% aan commissie krijgt. Dan verdien je per product dat je promoot 30 euro.


Je krijgt met affiliate marketing dus geen vast loon. Het voordeel hiervan is dat er geen maximum op affiliate marketing zit en je daarom heel erg veel kan verdienen. Je hebt hiermee alleen geen zekerheid van een vast loon en vooral aan het begin kan het daarom dan zijn dat je heel erg weinig verdient.


Hoe pas je affiliate marketing met een website toe

Als je affiliate marketing met een website doet dan moet je een website gaan bouwen en proberen om zoveel mogelijk bezoekers naar jouw website te krijgen.


De bedoeling is om artikelen te schrijven in een blog waardoor steeds meer mensen je blog gaan lezen en zo krijg je dan meer bezoekers.


Vervolgens moet je je affiliate links in je blog verwerken en in die blog dan het product waar de affiliate link voor is promoten.


Wat belangrijk is om blogs te blijven schrijven, want als je consistent blijft schrijven kom je uiteindelijk hoger in google en hoe hoger je in google staat hoe meer bezoekers je krijgt.


Consistent schrijven is dus belangrijk voor je positie in google, maar ook voor de mensen die je blogs de hele tijd lezen is het aantrekkelijker als er op een bepaalde dag altijd een nieuwe blog uitkomt.


In deze artikelen verwerk je dan je affiliate link en als mensen het product via jouw affiliate link gaan aanschaffen wordt het voor jou lekker geld verdienen.


Wanneer je geld verdient kan je meer gaan verdienen om door te blijven schrijven, zodat meer mensen je gaan vinden en op een gegeven moment als je veel gaat verdienen zou je zelfs een 2e website kunnen maken zodat je nog meer kan gaan verdienen.


Als je dit proces dan blijft herhalen kan je een mooi passief inkomen opbouwen en financieel vrij worden.


Voordelen affiliate marketing met een website

Een paar belangrijke voordelen aan affiliate marketing met een website zijn:


· Passief inkomen. Met affiliate marketing via een website kan je veel makkelijker een passief inkomen opbouwen dan andere manieren van affiliate marketing.

· Je business is echt van jou. Een website is echt van jou en niemand kan jouw business dus zomaar van je afpakken. Dit is bij social media niet het geval.

· Lange overtuigende teksten. In je blog kan je lange overtuigende teksten schrijven. Je hebt dus een hele tekst om je bezoekers te overtuigen van het product en op bijvoorbeeld social media heb je maar een kleine post om dit te doen.


Nadelen affiliate marketing met website

Aan alles zitten natuurlijk ook nadelen en aan affiliate marketing met een website dus ook. Een paar nadelen aan affiliate marketing met een website zijn:


· Het duurt lang. Affiliate marketing via een website kan erg lang duren voordat je geld verdient. Dit komt omdat je eerst hoog moet komen in google om veel geld te verdienen en hoog komen in google duurt vaak best lang.

· Het kost geld. Om te beginnen kost het erg weinig geld, maar wel iets en dit is bij affiliate marketing met social media niet het geval.


De beste alternatieven

De beste alternatieven voor affiliate marketing met website zijn naar mijn mening met social media en met e-mailmarketing.


De beste manier voor affiliate marketing zonder website vind ik dan met social media. Dit omdat e-mailmarketing best lastig is zonder website, doordat je zonder website moeilijk een mailinglijst kan opbouwen. E-mailmarketing is wel een goede manier in combinatie met een website.


Het beste alternatief is naar mijn mening dus social media, maar er zijn veel verschillende platformen waar je social media marketing op kan toepassen. Denk bijvoorbeeld aan TikTok, instagram en facebook. Het kan ook op platformen zoals een Pinterest, maar dit vind ik niet zo goed als de eerder genoemde drie.


Facebook, instagram en TikTok hebben allemaal hun eigen specialiteit, dus er is naar mijn mening niet één platform beter dan de andere.


Via TikTok kan je het makkelijkst groeien door een handig algoritme om te groeien. Door dit algoritme is het wel lastig om van volgers klanten te maken. Bij facebook is het juist heel makkelijk om van volgers klanten te maken en moeilijk om te groeien. Instagram is hier eigenlijk een tussenweg voor.


Er zijn dus zeker goede alternatieven voor affiliate marketing met een website, maar dit alles heeft een groot nadeel en dat is dat het veel moeilijker is om een passief inkomen op te bouwen dan met een website.


Wat heb je nodig voor een affiliate website

Voor affiliate marketing met een website heb je niet heel erg veel nodig maar wel een paar dingen.


Ten eerste moet je je aanmelden bij een affiliate programma of affiliate netwerk om je affiliate link te krijgen. Dit moet je ook doen als je affiliate marketing zonder website doet, want je hebt een affiliate link nodig om geld te verdienen met affiliate marketing. Dit is bij de meeste platformen gratis.


Voor je website heb je ook een domeinnaam nodig dit is de naam van de website. Dit kost een paar enkele euro’s per jaar om een gekozen domeinnaam te mogen gebruiken.


Om een website te maken heb je een website hosting nodig. Hier kan je jouw website bouwen. Dit zou in theorie gratis kunnen, maar dit zijn dan vaak niet de beste. De prijzen kunnen erg verschillen maar het zou best goedkoop kunnen.


Samengevat heb je dus een affiliate link, domeinnaam en website hosting nodig om te beginnen met affiliate marketing voor een website. Dit kost wel wat geld maar niet heel erg veel.


Hoe maak je een affiliate website

Om een website te maken moet je, zoals eerder gezegd een website hosting hebben, maar wanneer je een website hosting hebt staat er nog geen website.


Bij affiliate marketing heb je geen hele lastige structuur nodig om te beginnen. Er zijn twee pagina’s die je echt moet hebben en dat is je thuispagina en je blogpagina.


Deze twee zijn echt essentieel. Je kan hiernaast ook nog pagina’s, zoals een contactpagina of een over ons pagina er in zetten, maar dit hoeft niet.


Voor het ontwerp van je homepagina en blogpagina moet je bij je eigen website hosting kijken wat de mogelijkheden zijn en er dan je eigen fantasie er op los te laten. Er is namelijk niet één manier hoe je dit moet ontwerpen.


Je eigen fantasie en ingeving is hierbij erg belangrijk, want dit maakt je uniek. Waar je wel voor moet oppassen is dat je niet gaat overdrijven het is vaak mooi om je website niet te druk te maken. Zet dus niet te veel op je website.


Te veel kan bezoekers namelijk afschrikken. Je moet de juiste balans dus vinden tussen je eigen fantasie er op loslaten en een niet te drukke website.


Op je pagina’s moet ook altijd een header en footer zitten en in de header moet een menu staan waar de bezoeker naar andere pagina’s kan navigeren.


Als de belangrijkste pagina’s staan kan je artikelen gaan schrijven voor je blog, zoals eerder gezegd is dit heel erg belangrijk. Het ontwerp van je pagina’s is leuk en zo, maar zonder artikelen ga je het niet redden.


Een tip is dus ook ga niet te lang treuzelen op het ontwerp van je pagina’s en ga gewoon snel beginnen met schrijven, want dit is het enige wat echt heel erg belangrijk is.


Een andere tip is om eerst een homepagina en blogpagina te maken en dan meteen al te beginnen met blogs te schrijven. Later kan je dan altijd nog pagina’s toevoegen die jij belangrijk vindt.


Hoe kom je hoger in google

affiliate marketing met een website plaatje van google

Met affiliate marketing met een website is het heel erg belangrijk om hoger in google te komen, want hoger in google betekent meer bezoekers en meer bezoekers betekent meer geld.


Er zijn twee manieren om hoger in google te komen namelijk seo en sea. Seo is gratis en voor sea moet je betalen. Met sea kan je meteen hoog in google komen en met seo duurt dit even, maar dan hoef je niks te betalen.


Ik zou eigenlijk altijd seo aanraden, omdat dit gratis is en over het algemeen beter is. Je moet er dus wel rekening mee houden dat het dan maanden kan duren voordat je hoog in google staat.


Om dit toe te passen is best ingewikkeld. Om sneller hoog in google te komen moet je wel weten waar google je positie op baseert. Het is dus een best moeilijk onderwerp en daarom heb ik hierover een heel artikel geschreven dit artikel kan je hier lezen.


Als je echt op de lange termijn denkt hoef je niet per sé in seo te duiken, maar ik zou het je wel aanraden. Als je hier geen zin in hebt kan je gewoon blogs gaan schrijven en als je dit consistent blijft doen pikt google je wel een keertje op.


Hoe kan je een passief inkomen verdienen met affiliate marketing

Met affiliate marketing met een website kan je heel erg makkelijk een passief inkomen opbouwen, maar het is niet slapend rijk worden.


Om een passief inkomen op te bouwen moet je namelijk eerst actief blogs schrijven en met deze geschreven blogs kan je later een passief inkomen opbouwen.


Dit komt omdat blogs die je drie jaar geleden geschreven hebt nog steeds online staan en daar dus ook nog bezoekers naar toe gaan. Zonder dat je dan iets hoeft te doen komt het geld dus gewoon binnen.


Met affiliate marketing kan je dus slapend rijk worden als je eerst veel inspanning hebt geleverd om een goede website op te zetten.


Het voordeel van een passief inkomen is dat je ook veel meer kan verdienen. Dit komt omdat je website 24 uur voor je werkt en als het niet passief is werk je natuurlijk niet 24 uur.


Het is natuurlijk logisch dat je meer verdient wanneer je 24 uur lang geld binnenkrijgt dan wanneer je bijvoorbeeld maar 8 uur geld binnenkrijgt.


Op de korte termijn kan affiliate marketing met social media dus best interessant zijn, maar op de lange termijn blijft affiliate marketing met een website toch echt wel het beste.


Als je affiliate marketing website echt goed staat kan je ook gewoon stoppen met werken. Je website blijft dan geld binnen halen en jij kan doen wat je wil. Hou dan wel rekening ermee dat je inkomsten niet gaan groeien als je stopt.


Maar wanneer je genoeg verdient naar jouw mening kan je dus stoppen en dan heb je gewoon complete vrijheid. Je krijgt dan genoeg geld binnen om van te leven en het kost je helemaal geen tijd. Wie wil dat nou niet!


Cursussen affiliate marketing met een website

In Nederland zijn er niet heel erg veel affiliate marketing cursussen, maar wel een paar. Er zijn een aantal over affiliate marketing zonder website maar ook voor met een website.


De beste cursus voor affiliate marketing met een website is naar mijn mening de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard.


Dit is ook de bekendste cursus van Nederland dus de kans dat je er wel eens van gehoord hebt is groot. De cursus kost maar 47 euro wat natuurlijk drie keer niks is als je bedenkt dat je door deze cursus financieel vrij kan worden.


Ik heb deze cursus zelf ook gevolgd en ik raad hem zeker aan. Je moet wel in je achterhoofd houden dat affiliate marketing een lange termijn proces is en dat je niet binnen een paar maanden miljonair zal zijn.


Veel mensen denken dit en daardoor falen meer mensen dan nodig is dus bedenk goed of je het ervoor over hebt om toch wel een tijdje er voor te moeten werken.

Conclusie

Affiliate marketing met website is heel erg anders dan affiliate marketing zonder website. Het grootste verschil is dat je zonder website op de korte termijn veel kan verdienen en met een website echt een passief inkomen kan opbouwen.


Voor affiliate marketing met een website heb je een affiliate link, website hosting en domeinnaam nodig. Dit is niet helemaal gratis, maar kost erg weinig.


Voor een affiliate website te maken moet je je eigen fantasie gebruiken, maar voorkomen dat je website te druk wordt.


Als je wilt starten met affiliate marketing zou ik je een cursus echt aanraden. Dit helpt je heel erg om te starten en je kan je vragen stellen als je ergens tegenaan loopt.


Voor affiliate marketing met een website is de affiliate marketing revolutie een erg geschikte cursus en aangezien het maar 47 euro kost zou ik deze cursus echt aanraden. Je hebt tenslotte helemaal niks te verliezen stel dat je het toch niet redt heb je voor 47 euro hele goede marketing skills geleerd.Comments


bottom of page