top of page

Affiliate marketing en KvK
Affiliate marketing is een online verdienmodel waar je geld mee kan verdienen door producten van andere mensen te promoten.


Geld verdienen met affiliate marketing is een mooi verdienmodel en je hoort vaak dat je hier geen KvK inschrijving voor nodig hebt, maar is dat wel zo? In dit artikel geven we uitgebreid antwoord op deze vraag.Wat is een KvK inschrijving

Een KvK inschrijving is een inschrijving bij de kamer van koophandel. De kamer van koophandel is een handelsregister waar je jezelf kan inschrijven.


Volgens de wet moeten Nederlands bedrijven zich inschrijven bij de kamer van koophandel. Als je zo’n inschrijving hebt biedt de kamer van koophandel je informatie voorlichting en ondersteuning.


Is het verplicht om je aan te melden bij de KvK als affiliate

Als beginnende affiliate is het niet verplicht om je in te schrijven bij de kamer van koophandel. Als je wel aanzienlijk veel geld gaat verdienen dan gaat de belastingdienst je op een gegeven moment verplichten om je aan te melden bij de KvK.


Officieel is de eerste 2500 euro die je in een jaar verdient vrijgesteld van belasting. Als je over de 2500 euro heengaat zouden wij aanraden om je in te schrijven, want dan ga je belasting betalen en met een inschrijving kan je wel nog profiteren van de voordelen.


In het hoofdstuk hieronder gaan we deze voordelen bespreken.


Voordelen KvK inschrijving met affiliate marketing

Zoals we al eerder hadden gezegd krijg je informatie voorlichting en ondersteuning met een inschrijving, maar er zijn nog meer voordelen.


1. Je ziet er professioneler uit. Met een inschrijving zie je er meer uit als een onderneming en zo zou je sneller kunnen groeien.

2. Je ziet er betrouwbaarder uit. Er staat informatie over jouw bedrijf in het handelsregister en mensen weten dus beter met wie ze te maken hebben.

3. Je komt sneller in aanmerking voor belastingvoordelen, zoals een startersaftrek.


Nadelen KvK inschrijving met affiliate marketing

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan de inschrijving, want anders zou iedereen al ingeschreven staan.


1. Het kost geld een inschrijving kost eenmalig 75 euro.

2. Je moet heel veel dingen regelen wanneer je jouw bedrijf inschrijft.

3. Je moet extra administratie bijhouden

4. Je hebt zakelijk minder privacy alle gegevens van je bedrijf zijn beschikbaar in het handelsregister.


Zoals je ziet zijn er hele mooie voordelen aan de inschrijving bij de kamer van koophandel, maar ook erg veel nadelen.


Is de kamer van koophandel betrouwbaar

De kamer van koophandel valt niet direct onder de overheid, maar voert wel overheidstaken uit. De laatste tijd zijn er natuurlijk wel misstanden bekend over bedrijven die taken voor de overheid doen.


Voor de kamer van koophandel is dit echter niet zo. Wij vinden de KvK daarom betrouwbaar. Ze zullen je ook niet zomaar oplichten, omdat het dicht bij de overheid staat.


De betrouwbaarheid is dus geen factor om je niet in te schrijven.


Reviews KvK

De reviews van de KvK zijn echter wel heel erg slecht en dit is vooral tot betrekking van het inschrijven.


Aernoudt zegt bijvoorbeeld: Zogenaamd zijn ze er voor de ondernemer. De realiteit is dat ze het je juist moeilijk maken, mede door een digitaal loket dat zeer/extreem slecht werkt, :(


Mark zegt: KvK is via chat compleet onbereikbaar. Het doorverbinden van de robot naar een agent heb ik opgegeven na 2 uur wachten. Telefonische ingang wel bereikbaar na 10 minuten wachten.


E. Jansen zegt: erg onhandige website! Het is onoverzichtelijk en je wordt er niet lekker doorheen geholpen.


Zoals je hoort kan het nog wel een flinke uitdaging zijn om je aan te melden bij de kamer van koophandel. Hou hier dus ook rekening mee als je gaat inschrijven dat het waarschijnlijk moeizaam zal gaan.


Affiliate links en KvK

Voor affiliate marketing heb je natuurlijk wel affiliate links nodig. Je moet je dus kunnen aanmelden bij affiliate netwerken of affiliate platformen. Kan dit alleen wel zonder KvK inschrijving?


Bij veel platformen kan je je ook inschrijven zonder KvK. De keuze wordt alleen wel iets minder, want bij sommige platformen, zoals Amazon en clickbank heb je wel een KvK nodig.


Gelukkig zijn er ook genoeg platformen en netwerken waar je wel gewoon terecht kan, zoals paypro, daisycon, bol.com, TradeTracker, coolblue en nog veel meer.


Het is dus zeker mogelijk om affiliate links te verkrijgen.


Hoe schrijf je je in bij de KvK

Als je een inschrijving wilt aanvragen is het wel handig als je weet hoe dit moet.


Je kan je inschrijven bij elk KvK kantoor in Nederland. Om je in te schrijven heb je ook een geldig legitimatiebewijs nodig. Je kan naar deze link gaan om je in te schrijven.


Als je op de website bent moet je op inschrijven klikken en dan de gegevens aanklikken die voor jou van toepassing zijn. Als je dit allemaal hebt gedaan kan je een afspraak maken voor je inschrijving.


Affiliate marketing zonder KvK

Heb jij besloten om geen inschrijving aan te vragen? Dan is het wel handig om te weten hoe je affiliate marketing zonder KvK kan doen.


Zonder een inschrijving zie je er minder professioneel uit en heb je ook al snel minder vertrouwen van de bezoekers. Het is daarom erg belangrijk om zonder inschrijving vertrouwen te gaan winnen.


Een mogelijkheid hiervoor is om erg professionele artikelen te schrijven waarmee je laat zien dat je een expert op het gebied bent. Zorg dan ook dat je website opmaak er netjes en normaal uitziet dit is ook belangrijk om vertrouwen te winnen.


Zoals al eerder besproken kan je niet overal je affiliate link vandaan halen zonder inschrijving. Het is daarom belangrijk dat je een goed netwerk vindt waar je geen KvK voor nodig hebt. PayPro is hier bijvoorbeeld een heel goed voorbeeld voor.


Voor de rest is er geen heel groot verschil tussen het met doen of zonder. Bij beide manieren moet je ook gewoon je link promoten via een website of zonder website.


Affiliate marketing met KvK

Met een KvK inschrijving zou je een voorsprong kunnen krijgen op andere mensen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je hier gebruik van kan maken.


Ten eerste kan je een KvK inschrijving als motivatie gebruiken. Met zo’n inschrijving is het toch al een stuk officiëler en zal je er waarschijnlijk zelf meer inzet tonen om het tot een succes te maken.


Ten tweede kan je makkelijker groeien, omdat niemand je tegen zal houden. De belastingdienst zal je alleen wel strenger in de gaten houden of je wel netjes de belasting betaalt.


Zoals eerder besproken zie je er ook professioneler en betrouwbaarder uit. Laat je KvK nummer dan ook op je website zien zodat je daar vertrouwen mee kan winnen.


We hadden ook gezegd dat je eerder belastingvoordeel zou kunnen krijgen. Dit is door bijvoorbeeld een startersaftrek. Je zal wel nog steeds 21% van je commissie aan inkomstenbelasting moeten betalen dit verandert niet als je je inschrijft.


Ik zou je dus ook niet aanraden om al je inkomsten meteen uit te geven aan een mooie Bugatti of iets anders, want dan zou je een flinke klap aan belasting moeten betalen wat je dan misschien niet meer hebt.


Koop dus pas dingen als je hier een buffer voor hebt om deze belasting op te vangen. Als je het zonder KvK doet is dit ook dus let hier bij beide kanten op.


Voor de rest is het proces eigenlijke hetzelfde dan zonder kamer van koophandel registratie.


Hoe bepaal je of een KvK inschrijving voor jou nodig is?

Je kan dus beginnen zonder KvK inschrijving. Je wilt natuurlijk wel weten wanneer je dan uiteindelijk wel zo’n inschrijving nodig hebt.


Als je erg veel geld begint te verdienen zal de belastingdienst daar dus waarschijnlijk wel eens mee komen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je jezelf graag wilt inschrijven zonder dat dat hoeft dan kan dat natuurlijk ook.


Hieronder kan je een overzicht vinden met wanneer het interessant is en wanneer niet.


Beginnende affiliate marketeer -> niet interessant

Belastingdienst komt er mee -> het moet verplicht

Meer dan 2500 per jaar verdienen -> doen

Veel autoriteit dus het is handig om professioneel over te komen -> zou ik wel aanraden

Je hebt weinig tijd -> wordt moeilijk omdat je veel moet regelen

Geen geld -> nee want het is niet gratis


Wat doen de andere affiliate marketeers

Wat je meestal ziet bij affiliates is dat ze beginnen zonder KvK en hier eigenlijk geen eens over na hadden gedacht dat ze dit ooit zouden moeten aanvragen.


Veel mensen starten dus zonder inschrijving en dit kan ook erg goed. Later als de belastingdienst er dan mee komt schrijven de meesten zich pas in. Of als ze merken dat het voordelig voor hun wordt, omdat ze al meer dan 2500 euro verdienen.


Dus als je wilt doen wat de andere ook doen kan je het best beginnen zonder KvK inschrijving en pas later als het nodig is aanvragen.


Starten met affiliate marketing

Wil jij starten met affiliate marketing? Wil jij zo snel mogelijk een passief inkomen opbouwen? Dan raad ik je aan om met een cursus aan de slag te gaan, omdat het anders best moeilijk kan zijn, omdat je dan weinig handvatten hebt en dus zelf erg veel moet uitzoeken.


Wij raden hiervoor de affiliate marketing revolutie aan dit is een goede videocursus voor maar 47 euro! Voor een cursus is dat echt drie keer niks.


Conclusie

Wij vinden dat je geen kamer van koophandel inschrijving nodig hebt om te starten met affiliate marketing als je twijfelt over of je je gaat inschrijven kijk dan nog eens goed naar het overzicht onder het kopje: Hoe bepaal je of een KvK inschrijving voor jou nodig is?


Wanneer je meer dan 2500 euro gaat verdienen of de belastingdienste er mee komt zal je je echt moeten gaan inschrijven.


Wij denken wel dat om succesvol te worden met affiliate marketing het nodig is om met een cursus te beginnen. Start vandaag dus nog met de affiliate marketing revolutie voor maar 47 euro.
bottom of page