top of page

Affiliate marketing en ChatGPT


affiliate marketing en chatGPT: hoofdplaatje

ChatGPT is de laatste tijd natuurlijk erg gegroeid en dit programma kan je al bijna niet meer wegdenken uit ons dagelijkse leven. Dit kan dan ook een erg goed hulpmiddel zijn voor affiliate marketing, maar mag dit wel en hoe reageert google erop. Alles hierover en hoe je chatGPT het beste inzet lees je in dit affiliate marketing en ChatGPT artikel.Wat zegt google over het gebruik van ChatGPT op je website

Wat google zegt over het gebruik van chatopenai/ chatGPT is natuurlijk erg belangrijk aangezien je door google gestraft kan worden wanneer het niet mag op je website.


Google geeft aan dat passend gebruik van AI niet tegen de richtlijnen is en je mag daarom ook gewoon ChatGPT gebruiken en hier zal je niet voor gestraft worden. Je mag alleen geen content maken die bedoeld is om de rankings te manipuleren.


Je moet alleen wel opletten omdat google het belangrijk vindt dat in je artikel ervaring, expertise, autoriteit en betrouwbaarheid zit. Je kan daarom niet 1 op 1 content kopiëren van chat, omdat je dan niet aan al deze eisen voldoet.


Als gevolg hiervan kan je lager gaan ranken in google dan eigenlijk nodig is en dat is natuurlijk iets dat je niet wilt.


ChatGPT is dus een hulpmiddel die je van google op de juiste manier mag gebruiken. Je kan echter geen teksten compleet kopiëren. Je kan chat wel heel erg goed als assistent gebruiken.


Later in dit artikel ga ik meerdere voorbeelden geven waar je chat allemaal voor kan gebruiken in de affiliate marketing-wereld en ik geef hier ook uitleg bij.


Heeft het maken van je affiliate marketing content met ChatGPT invloed op je SEO

Deels heb ik deze vraag natuurlijk in het vorige hoofdstuk behandelt, maar nog even voor de duidelijkheid heeft content op je affiliate marketing-website van ChatGPT nou echt invloed op je SEO.


Wanneer je alles 1 op 1 kopieert zal je lager ranken dan nodig is en dan zal ChatGPT je website negatief gaan beïnvloeden. Dit moet je daarom ook echt zeker niet doen, want dan voldoe je niet aan de eisen om ervaring, expertise, autoriteit en betrouwbaarheid in je blog te hebben.


Je kan Chat wel heel erg goed gebruiken als SEO-assistent en dit zal zeker geen negatieve invloed gaan hebben op je affiliate website.


Wanneer je ChatGPT goed gebruikt kan het je zelfs heel erg helpen om juist beter te gaan scoren in google. Met chat als assistent kan je bijvoorbeeld veel nuttigere en beter artikelen schrijven en hier houdt google van.


Naast dit kan het je veel tijd besparen waardoor je meer artikelen kan schrijven of je tijd over hebt voor andere dingen.


Zolang je jouw content dus niet letterlijk hetzelfde publiceert als hoe je het van chat hebt gekregen zal ChatGPT alleen maar in je voordeel kunnen gaan werken. Het zal je dan namelijk tijd kunnen besparen en zelfs positieve impact op je rankings kunnen gaan hebben.


Let hierbij wel op dat dit alleen waarschijnlijk is wanneer je chatopenai op een goede manier inzet en daarom vind je later in dit artikel nog tips om chat op een maximale manier in te kunnen zetten.


Voorbeelden waar je ChatGPT voor kan gebruiken + uileg

Je kan ChatGPT dus het best als assistent gebruiken, maar wat kan je dan allemaal aan chat vragen als assistent.


1 zoekwoordenonderzoek.

Je kan ChatGPT heel erg goed vragen om een lijst van hoofd zoekwoorden te maken. Je vraagt dan of hij een lijst van bijvoorbeeld 10 zoekwoorden kan geven over een bepaald onderwerp bijvoorbeeld honden trainen.


affiliate marketing en ChatGPT: zoekwoordenonderzoek honden trainen

Hij zal je dan een lijst geven met zoekwoorden over dit onderwerp. Let op dat deze zoekwoorden vaak nog te competitief zijn om artikelen over te schrijven en je het meestal alleen als richting kan gebruiken.


Je zou wel kunnen vragen of chat van een deelonderwerp nog specifiekere onderwerpen kan maken en dit zijn dan vaak onderwerpen waar je wel iets mee kan omdat het niet te competitief is.


Let wel op dat dit vooral handig is voor brainstormen, want de zoekwoorden zijn lang niet altijd goed. Gebruik hierna op deze zoekwoorden (gratis) zoekwoordtools om te kijken of de gegeven zoekwoorden echt wel zo goed zijn.


2 zoekwoorden indelen.

Wanneer je zoekwoorden hebt kan je chat ook vragen om ze in te delen. Wanneer je een lijst aan chat laat zien met zoekwoorden kan dit bijvoorbeeld heel erg mooi.


Je kan dan vragen of hij een bepaalde lijst met zoekwoorden kan indelen op basis van zoekintentie bijvoorbeeld informatief, navigatie en commercieel.


Chat zal je zoekwoorden dan netjes gaan sorteren in een mapje informatief, navigatie en commercieel.


Dit is handig omdat je dan weet wat voor type teksten je bij deze zoekwoorden kan gaan schrijven.


Let wel op dat je gaat controleren of het klopt wat ChatGPT zegt chat maakt namelijk zo nu en dan echt wel wat fouten.


3 SEO titels schrijven.

Heb jij nou moeite met goede SEO-titels verzinnen dan kan chat je hier ook erg goed bij helpen. Op deze manier heb je altijd een aantrekkelijke titel die ook nog goed scoort voor SEO.


Dit is erg belangrijk omdat je SEO-titels belangrijk zijn voor hoger te ranken in google, maar een aantrekkelijke titel kan ook ervoor zorgen dat meer mensen op jouw website klikken.


Je kan aan chat bijvoorbeeld vragen of chat 10 SEO-titels kan bedenken die over een bepaald onderwerp gaan en dan kan je ook nog extra eisen toevoegen bijvoorbeeld dat het origineel moet zijn.


Je krijgt dan 10 originele SEO-titels die je direct kan gaan gebruiken als titel van je blog of artikel. Dit maakt je blog meteen stukken interessanter.


4 Meta descriptions schrijven.

Je hebt voor je blog natuurlijk ook weer een meta description nodig om beter in de SEO te ranken en er aantrekkelijker voor je bezoeker uit te zien.


Je kan hier weer hetzelfde vragen als bij de SEO-titels maar dan met meta descriptions. Als eindresultaat zal je dan weer een mooi lijstje van meta omschrijvingen hebben.


Dit maakt je website weer aantrekkelijker voor google en ook voor de bezoeker. Meta descriptions hebben echter geen directe invloed op je rankings maar indirect kan dit wel het geval zijn.


Let wel op dat het niet altijd aantrekkelijk is om de omschrijving letterlijk over te nemen en dat het soms ook handig is om het als inspiratie te gebruiken.


5 linkbuilding

De hoeveelheid links die naar je website gaan ziet google ook wel aan voor hoe bekend jouw website is en dit heeft daarom direct invloed op hoe hoog je rankt. Linkbuilding is daarom erg belangrijk en chat kan je hiermee helpen.


Je kan bijvoorbeeld vragen om een lijstje te maken van populaire websites over het onderwerp waar jij ook mee bezig bent.


Je zou deze websites dan kunnen benaderen of je een gastblog voor hen mag schrijven of dat er een link naar jouw website komt in ruil voor content of iets anders.


Dit kan erg handig zijn aangezien je hiermee direct invloed kan hebben op je zoekmachine optimalisatie.


Wanneer je goede websites gevonden hebt kan je chat ook direct vragen of het een mail voor je wilt gaan schrijven zodat je dat zelf ook niet meer hoeft te doen.


Extra tips om chatGpt optimaal te gebruiken

Chat goed gebruiken is cruciaal om goede resultaten te krijgen. Trash in betekend namelijk ook Trash out. Zorg dus dat je goeie input geeft en dan zul je ook goede output krijgen.


Om je hiermee te helpen geef ik je een aantal hele belangrijke tips om een goede input te geven en zo dus ook een goede output te krijgen.


1 de vraag of opdracht die je geeft

Om een goede output te krijgen is een goede vraag stellen het allerbelangrijkste wat je kan doen. Met een slechte vraag zal je ook een slecht antwoord krijgen.


Mensen stellen vaak veel te korte vragen aan chat waardoor chat het niet goed begrijpt. Je kan het best eerst vertellen welke rol chat moet aannemen dan context geven en als laatste pas de vraag of opdracht.


Bijvoorbeeld: Jij bent een professionele schrijven. Je schrijft op websites over honden trainen met een originele stijl. Schrijf een inleiding van 100 woorden over gehoorzaamheid met je hond.


Op deze manier weet chat veel meer context en kan hij een veel beter antwoord geven. Je moet zo specifiek mogelijk zijn. Hoe specifieker je bent hoe specifieker en beter het antwoord van chat ook zal zijn.


Je moet niet lui zijn en weinig schrijven, want hoe meer nuttige context je geeft hoe meer chatGPT er ook echt iets mee kan.


Je bent dan wel snel klaar met een vraag opstellen maar je zal ook een erg matig antwoord terugkrijgen.


2 gesprek

Het voordeel van ChatGPT is dat je ertegen kan praten. Vind je het antwoord niet goed genoeg vraag het dan gewoon om nog een keer te schrijven en geef meteen details wat je niet goed vindt, zodat chat die punten direct zal verbeteren.


Op deze manier krijg je het ideale resultaat waar je dan zelf ook echt trots op kan zijn. Maak daarom ook echt gebruik van dat je een gesprek kan aangaan met chat.


3 originele output

Het kan best vaak zo zijn dat je best een saaie output van chat krijgt. Om dit te voorkomen kan je chat gewoon simpelweg om originele content vragen.


Op deze manier maak je jouw content een stuk origineler en onderscheid je je van de andere ChatGPT gebruikers in jouw niche.


4 van vraag naar vraag.

Denk je dat de vraag die je aan chatGPT wil stellen nog niet helemaal goed is en bang bent om daarom niet zulke goede output te krijgen geen stress.


Je kan chat namelijk ook gewoon vragen om jouw vraag beter of specifieker te maken waardoor de output beter zal zijn.


Let wel op dat je deze nieuwe vraag niet meteen kopieert want het kan zo zijn dat chat iets heeft getypt wat je eigenlijk niet wilt hebben pas de nieuwe vraag daarom altijd aan naar je wensen.


5 altijd checken

Het is heel erg belangrijk om de output van chat altijd te checken het is namelijk wel vaker voorgekomen dat ChatGPT fouten maakt en dit wil je natuurlijk niet hebben.


Wanneer google namelijk merkt dat je verkeerde informatie aan het vertellen bent kan je hier flink voor gestraft worden ook al was je jezelf hier niet bewust van.


Controleer de output van chat daarom echt altijd.


6 wees kritisch

Wees kritisch op de output van chat pas je tekst zeker nog meerdere keren aan om het ideale resultaat te krijgen.


Zoals ik in het begin namelijk al had gezegd is het erg slecht voor je SEO om alles letterlijk over te nemen.


Wees dus kritisch en zorg dat je tekst erg origineel en goed is en niet alleen maar door chat geschreven is.


Conclusie

ChatGPT is dus een erg goed hulpmiddel om de zoekmachine optimalisatie van je website een boost te geven. Wanneer je het programma goed gebruikt kan je site een bezoekersexplosie gaan verwachten.


Pas wel op dat wanneer je alles 1 op 1 overneemt je juist gestraft zal worden en dat het een negatieve impact op je resultaten gaat hebben. Gebruik chat dan ook alleen maar als assistent.


Je kan chatGPT bijvoorbeeld gebruiken voor zoekwoordenonderzoek, Zoekwoorden indelen, SEO-titels schrijven, Meta descriptions schrijven en voor linkbuilding.


Om optimaal resultaat te krijgen is het belangrijk dat je leert goede vragen stellen want trash in is trash out.


Gebruik daarom de strategie om eerst chatGPT een rol te geven daarna context te geven en als laatst stel je pas de vraag.


Je kan ook erg goed van de gesprekfunctie gebruikmaken op deze manier kan je wanneer het antwoord toch niet helemaal goed is vragen voor aanpassingen en uiteindelijk heb je het ideale resultaat.


Om originele output te krijgen moet je ook voor originele input zorgen. Naast dit kan je in je vraag ook stellen dat je wilt dat chatGPT een originele output bedenkt.


Het is ook altijd belangrijk om de output te controleren aangezien chatGPT wel soms fouten kan maken.


Chat is naar mijn mening een erg belangrijk hulpmiddel en begint eigenlijk bijna een onmisbare SEO-assistent te zijn om echt succesvol te worden.


Comments


bottom of page